Magic News

Sheryl Crow confirmă că i-au fost distruse toate înregistrările în incendiul de la Universal

Sheryl Crow este primul artist care confirmă că toate înregistrările sale, dar şi copiile de rezervă au fost distruse în incendiul din 1 iunie 2008 care a cuprins un depozit al casei de discuri Universal aflat în Los Angeles.

Este vorba despre albume precum “Tuesday Night Music Club” şi “The Globe Sessions”, iar artista spune că a aflat de acest lucru după ce numele său a fost menţionat într-un articol publicat de New York Times.

Ea nu înţelege de ce copiile de rezervă au fost depozitate în acelaşi loc cu originalele şi nici motivul pentru care depozitul nu a fost prevăzut cu stingătoare de incendiu.

Alături de albumele lui Sheryl, în incendiul din Los Angeles din urmă cu 11 ani au dispărut operele unor artişti şi trupe, precum  Louis Armstrong şi Judy Garland, Ray Charles, Aretha Franklin, Chuck Berry, Janet Jackson, Nirvana, Eminem, Tom Petty sau 50 Cent. În total, 500.000 de piese au fost pierdute atunci, iar casa de discuri a încercat să păstreze mult timp secretul asupra acestui incendiu.

Sheryl Crow a avut şapte albume clasate pe primele poziţii ale topurilor muzicale americane între anii 1995 si 2008.

Într-un comunicat publicat după apariţia articolului din NY Times, compania Universal a calificat incidentul drept “profund de nefericit”. Dată în judecată de unii artişti sau de moştenitorii altora, casa de discuri pare acoperită, deoarece înregistrările originale îi aparţin, în timp ce artiştii deţin drepturi doar asupra muzicii înregistrate.   

Foto: Gettyimages.com