Magic News

Prinţul Harry şi Meghan Markle au plătit o avere pentru a-şi renova locuinţa

Prinţul Harry şi Meghan Markle au făcut reparaţii serioase la Frogmore Cottage, acolo unde locuiesc împreună cu Archie, fiul lor.

Ducii de Sussex au plătit 2,7 milioane de euro pentru a renova interiorul acestei case primită în dar de la Regina Elisabeta a II-a.

Cheltuielile familiei regale britanice au fost făcute publice de Palatul Buckingham, iar englezii nu sunt deloc încântaţi de suma exorbitantă cheltuită pentru reabilitarea acestei proprietăţi.

Renovarea a fost una de amploare, structura locuinţei fiind îmbunătăţită, iar cele cinci corpuri au fost unite într-unul singur. Instalaţiile de încălzire şi electrice au fost schimbate, au fost construite băi şi bucătării, iar pentru Frogmore Cottage a început o nouă perioadă.

„O bună parte din grinzile din tavan și cele de pe podea erau defecte, deci a trebuit să fie înlocuite. Sistemul de încălzire era ineficient și sub standardele de mediu ce trebuie respectate în prezent. Sistemul electric a fost, de asemenea, înlocuit. În total, renovarea a durat în jur de șase luni”.

Se pare că lucrările de renovare nu s-au încheiat încă, iar preţul final va fi de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Profiturile generate de patrimoniul Coroanei, Crown Estate, sunt cedate Trezoreriei britanice, conform unui acord încheiat în 1760. În perioada 2018-2019, acestea s-au ridicat la suma de 345,5 milioane de lire sterline (386 de milioane de euro).   

Casa regală britanică a cheltuit 67 de milioane de lire sterline (74,9 milioane de euro) din cele 82 milioane de lire sterline primite (91,9 milioane de euro) de la Trezoreria Regatului Unit al Marii Britanii. Cele 15 milioane de lire (17 milioane de euro) rămase necheltuite în acest an sunt rezervate pentru lucrările de la Palatul Buckingham, care se intind pe o perioada de 10 ani. 

Foto: Gettyimages.com