Magic News

Freddie Mercury, într-o versiune inedită a piesei “Time Waits For No One”

Fanii lui Freddie Mercury au avut marea bucurie să asculte “Time Waits For No One”, într-o versiune nouă a piesei inclusă pe albumul „Time”.

Melodia dezvăluită de textierul şi regizorul, Dave Clark, prietenul lui Freddie, este însoţită şi de un videoclip realizat pe baza unor imagini inedite cu artistul.

Piesa a fost înregistrată în ianuarie 1986 în studioul Abbey Road şi a fost lansată pe 6 mai în acelaşi an. Publicul de atunci a ascultat o baladă interpretată de un grup. Însă noua versiune este total diferită de cea lansata în urmă cu peste 30 de ani.

„Dave Clark nu a uitat niciun moment acea interpretare oferită de Freddie Mercury în Studiourile Abbey Road în 1986. Sentimentul pe care l-a avut în timpul înregistrării, care «i-a făcut pielea de găină», nu s-a pierdut în tot acest timp şi a vrut să asculte varianta originală a piesei cu vocea lui Freddie şi pianul la care cânta Mike Moran. După multe căutări în arhivă pentru varianta fără cor, a reuşit să o recupereze de pe bandă, în primăvara anului 2018”, a declarat pentru Variety casa de discuri Universal Music.

Datorită aceluiaşi Dave Clark, melodia are şi un videoclip original cu imagini surprinse la Dominion Theatre din Londra în timpul filmărilor clipului “Time”.

„Time Waits For No One” este un tribut adus forței muzicale a lui Freddie Mercury; performanța, drama, gama vocală și, după patru decenii de așteptare, a fost lansat în cele din urmă pentru fani noi și vechi deopotrivă”.

Dave Clark şi Freddie Mercury s-au cunoscut în 1976, în culisele concertului susţinut de Queen în  Hyde Park şi au rămas prieteni până la moartea artistului, în 1991, Clark fiindu-i alături în ultima noapte.

Acest cântec inedit a fost lansat după succesul filmului biografic “Bohemian Rhapsody”, care a adus încasări de peste 900 de milioane de dolari şi a primit 4 premii Oscar, printre care şi cel pentru Cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Rami Malek.