Magic News

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2019. Cum a arătat recitalul susţinut de reprezentanta noastră, Ester Peony - VIDEO

Ester Peony nu s-a calificat în finala Eurovision de la Tel Aviv, iar România ratează pentru al doilea an consecutiv prezenţa în etapa finală a concursului.

România a intat în semifinala a doua cu piesa “On a Sunday” interpretată de Ester Peony, o artistă în vârstă de 25 de ani, şi nu a reuşit să treacă mai departe.

Cele 10 ţări calificate aseară au fost: Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaijan, Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Malta. 

Acestea se alătură celor 10 ţări calificate după prima semifinală: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia.

Acestora li se vor alătura grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia - calificate direct în finala Eurovision 2019, alături de gazdă, anul acesta, Israel.

Ester Peony a câştigat Selecţia Naţională cu ajutorul votului din partea juriului internaţional, în timp ce favorita publicului a fost Laura Bretan.

Nici în 2018, România nu a fost reprezentantă în finala Eurovision, după ce trupa The Humans cu piesa “Goodbye” nu a reuşit calificarea.

În 2016, România reprezentată de Ovidiu Anton era descalificată din cauza datoriilor pe care TVR le avea la EBU.

Finala Eurovision 2019 va avea loc sâmbată, 18 mai, la Tel Aviv, iar Madonna este invitata de onoare, urmând să cânte 2 melodii.