Magic News

De cât curaj a dat dovadă actriţa Selma Blair! Cu bastonul la cea mai mare petrecere a anului

În octombrie 2018, actriţa Selma Blair anunţa că suferă de scleroza multiplă, o maladie autoimună care afectează sistemul nervos şi de care suferă peste 2 milioane de persoane.

La câteva luni distanţă, vedeta şi-a făcut curaj şi a apărut în public pentru prima dată.

Actriţa avut o apariţie despre care a vorbit toată lumea la petrecerea Vanity Fair, organizată în noaptea decernării premiilor Oscar.

Foarte mare, glam, populară printre celebrităţile care nu lipsesc niciodată de la ea, petrecerea Vanity Fair este cea mai mare şi aşteptată petrecere din Cetatea Filmului.  

Astfel, prima apariţie publică a actriţei din “HellBoy” şi “Sexe Intentions” a fost pe cât de neaşteptată pe atât de bine primită.

Este o victorie pe care ea o obţine asupra acestei maladii care provoacă o dereglare a sistemului imunitar.

Selma a avut nevoie de un baston pentru a putea merge pe covorul roşu, însă apariţia sa a fost o adevărată lecţie, actriţa demonstrând că este o luptătoare.

Actriţa în vârstă de 46 de ani a ales pentru această noapte o rochie elegantă, vaporoasă, cu corset şi pelerină, în 3 culori: roz, bleu şi negru.

A reuşit să transforme bastonul într-un acccesoriu elegant, un model căutat special pentru acest eveniment. Bastonul a fost personalizat cu iniţialele numelui său şi cu un diamant roz. Selma a povestit pe contul său de Instagram cum a decurs găsirea şi personalizarea acestui baston, spunând că a fost pur şi simplu vorba de dragoste din partea oamenilor care au ajutat-o.

Selma Blair a dezvăluit că suferă de scleroză multiplă în luna octombrie 2018, după ce primise diagnosticul în august. Avea însă simptome de mai mulţi ani.

„Am dizabilități. Uneori cad. Scap lucruri din mână. Memoria mea e tulbure. Iar partea stângă a corpului meu cere indicații de la un GPS stricat. De când am fost diagnosticată, pe 16 august, m-am bucurat de sprijinul prietenilor și familiei [...] Dacă mă vedeți scăpând lucruri pe stradă, simțiți-vă liberi să mă ajutați. Mie îmi poate lua o zi întreagă. Am avut simptome de ani de zile, dar nu le-am luat niciodată în serios până când am căzut în fața medicului din cauza a ce credeam eu că este un nerv mai sensibil. Probabil că am această boală de mai bine de 15 ani. Și sunt ușurată că măcar acum știu”.

Pentru scleroza multiplă nu există tratament, însă terapia fizică şi anumite medicamente pot ameliora simptomele, ameliorând durerea şi reducând inflamaţiile nervilor.

Foto: Gettyimages.com