Magic News

Ester Peony, cu melodia “On a Sunday” reprezintă România la Eurovision 2019

Ester Peony va reprezenta România la concursul Eurovision 2019 din Israel, ea câştigând selecţia naţională cu melodia “On a Sunday”.

 Piesa câştigătoare a obţinut 65 de puncte din partea juriului, în timp ce “Army of Love” a Bellei Santiago a primit 50 de puncte, iar “Dear Father’, cântată la Laura Bretan a strâns 48 de puncte.

Câștigătorul Selecției Naționale a fost ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.

La această ediție, publicul a fost al șaptelea jurat al finale - punctajele obtinute prin televotând ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

Favoriţii publicului au fost Laura Bretan -12 puncte, Trooper -10 puncte şi Bella Santiago -8 puncte.

„Mă simt extraordinar! Nu pot să cred că am câștigat trofeul!  Au fost concurenți foarte buni în această finală și sunt onorată să reprezint România la Tel Aviv”, a spus cu emoţie Ester Peony, fericita câştigătoare a Selecţiei Naţionale Eurovision România 2019.

Netta și Emmelie de Forest au urcat pe scena finalei naționale, iar seria recitalurilor serii a fost completată de Inis Neziri, laureată a marelui trofeu Cerbul de Aur 2018.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, iar România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa “Goodbye”.

Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română. Pasiunea ei pentru muzica a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2015 a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta” (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.