Magic News

Magic Love - “When a Man Loves a Woman”, melodia care l-a lăsat pe autorul ei fără job şi fără iubită

Acest cântec a fost lansat în 1966 de Percy Sledge şi este unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste din câte s-au scris.

A fost cântat şi de Bette Midler, a fost coloană sonoră pentru o reclamă la blugi şi s-a dovedit a fi o adevărată reţetă a succesului.

Melodia a fost plasată de revista Rolling Stone pe locul 53 într-un clasament al celor mai bune 500 de cântece din toate timpurile, stabilit în 2004.

Potrivit aceleaşi reviste, Percy Sledge şi-a pierdut jobul, dar şi iubita, plecată la Los Angeles, în perioada în care a compus “When a Man Loves a Woman”. “Nu aveam bani pentru a o urma, nu puteam face nimic pentru a o recupera”, povestea el.

Artistul a compus melodia şi a scris cuvintele înainte de a le încredinţa prietenilor din grupul din care făcea parte, care s-au ocupat de aranjamentele muzicale. Înregistrat în 1966, cântecul a ocupat prima poziţia în topuri timp de mai multe săptămâni.

Melodia lui Percy Sledge a revenit în fruntea topurilor la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90 datorită filmului “Platoon” a lui Oliver Stone, pe a cărei bandă sonoră se afla.

În 1991, Michael Bolton a cântat din nou “When a Man Loves a Woman”, reluând astfel “unul dintre cele mai mari cântece soul din toate timpurile”, potrivit Rock and Roll Hall of Fame.