Magic News

A început Festivalul de film de la Berlin. Juliette Binoche a strălucit pe covorul roşu

Prezidând juriul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de film de la Berlin, actriţa franceză Juliette Binche a fost starul ceremoniei de deschidere.

Festivalul s-a deschis cu proiecţia peliculei “The Kindness of Strangers”, de Lone Sherfig şi se anunţă o ediţie foarte angajată, în care se va discuta mult despre rolul femeilor în cinematografie, dar şi despre producătorul Harvey Weinstein.

Publicul festivalului va avea ocazia să o vadă pe Juliette Binoche şi pe ecrane în filmul “Celle que vous croyez”, prezentat în afara competiţiei oficiale. Juliette joaca rolul unei femei geloase care pentru a-l spiona pe Ludo, iubitul ei, îşi creează un profil fals pe retelele de socializare. Devine Clara, o femeie de 24 de ani care va fi sedusă de Alex, prietenul mai tânăr al lui Ludo.

Festivalul de film de la Berlin înseamna anul acesta 17 filme prezente în competiţia oficială, dintre care 7 regizate de femei, o situaţie inedită.

România a câştigat anul trecut Ursul de Aur la Berlin cu filmul “Touch Me Not” regizat de Adina Pintilie, iar anul acesta va fi reprezentată de pelicula “Monştri.”, primul lungmetraj al regizorului Marius Olteanu. Filmul dezbate problemele care apar într-un cuplu, prezentând 24 de ore din viaţa acestuia, şi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun debut. Din distribuţie fac parte actorii Cristian Popa, Judith State, Dorina Lazăr şi Alexandru Potocean.