Magic News

Shakira va fi urmărită pentru fraudă fiscală. Ce spune artista

Justiţia spaniolă o acuză pe Shakira de fraudă fiscală de ordinul milioanelor de euro, în timp ce artista neagă acuaţiile, conform ziarului El Pais.

Artista columbiană va fi urmărită de parchet pentru că a fraudat fiscul spaniol cu suma de 14,5 milioane de euro, ancheta fiind deja finalizată. Dosarul nu va fi închis, iar în zilele următoare va fi depusă o plângere formală împotriva artistei.

Conform fiscului spaniol, Shakira este acuzata că în perioada 2011-2014 nu şi-a plătit impozitele în Spania, deşi a fost rezidentă în această ţară. Faptele din 2011 s-au prescris, iar artista va fi urmărită doar pentru perioada 2012-2014.

În vârstă de 41 de ani, artista şi-a transferat rezidenţa fiscală în Spania, unde locuieşte cu iubitul ei, Gerard Pique şi cei doi copii ai lor, abia în 2015.

Avocaţii artistei susţin că banii câştigaţi în acea perioadă provin din concerte internaţionale, iar artista nu a locuit în 2014 mai mult de 6 luni în Spania pentru a fi obligată să-şi plătească impozitele.

Shakira avea în acea perioadă domicilul în Bahamas¸în timp ce fiscul spaniol susţine că nu este adevărat şi că artista locuia la Barcelona.