Magic News

Ziua Târgurilor de Crăciun la Radioul lui Moş Crăciun

La Radioul lui Moş Crăciun sărbătorim astăzi Ziua Târgurilor de Crăciun şi vă plimbăm prin atmosfera plină de magie care a pus stăpânire pe pieţele centrale din cele mai cunoscute oraşe europene.

Începem căutarea celui mai frumos târg şi ne oprim la Cluj-Napoca, oraş care anul acesta organizează un târg de Crăciun care a atras atenţia, fiind singurul târg din România nominalizat printre cele 20 cele mai frumoase pieţe din Europa.

Târgul de la Cluj-Napoca se află în competiţia iniţiată de European Best Christmas Market al European Best Destinations, care îl descrie drept “o sărbătoare a familiei, a întregii familii extinse: copii, bunici, mătuşi, unchi, veri.” De la piese de teatru pentru copii la concerte şi obiecte realizate de meşteri populari, târgul de la Cluj este astfel gândit încât toată lumea să se bucure.

Clujul concurează cu celebrele târguri din Viena, Praga sau Strasbourg, care atrag anual numeroşi turişti.

Piaţa Primăriei Rathausplatz din Viena devine în luna decembrie un tărâm fermecat pentru copii si adulţi deopotrivă. Luminată feeric, cu standuri frumos împodobite de unde poţi lua daruri pentru cei dragi, celebra piaţă este una dintre principalele atracţii în această perioadă, turiştii fiind aşteptaţi cu zeci de spectacole, mâncare tradiţională şi vin fiert.

În fiecare an, Praga îmbracă haine de sărbătoare, aproape în fiecare piaţa fiind organizat câte un târg de Crăciun. La mare cautare sunt tradiţionalele păpuşi, dar şi produsele de patiserie şi berea. În această perioadă au loc zeci de concerte de colinde, foarte multe ţinându-se în biserici, iar participarea la un astfel de spectacol merită toţi banii.

Christkindelsmärik, târgul de Crăciun de la Strasbourg, este unul dintre cele mai vechi din Europa, primele atestări datând de la 1570. Avea loc o singură zi pe an, pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, însă numărul zilelor a crescut, ajungând astăzi la peste 30. Târgul cuprinde, de fapt, 12 pieţe, iar vizitatorii pot savura turta dulce franţuzească, covrigii tradiţionali şi vinurile fierte extrem de condimentate. Un brad imens domină piaţa Kleber, iar sub el pot fi lăsate diferite daruri pentru cei nevoiaşi.