Magic News

Dragoş Bucur are o fetiţă adoptată şi a dezvăluit cum decurge procesul de adopţie în România

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru au adoptat anul trecut o fetiţă, India Roxana, care este de etnie romă.

Invitat în emisiunea “În faţa ta” de la Digi 25, actorul a dezvăluit că s-a lovit de discriminare când au luat această decizie de a adopta un copil.El a povestit că procesul de adopţie devine greu în momentul în care cuplurile care vor să înfieze exclud copiii de etnie romă şi au pretenţii nerealiste.

"Există discriminare în România. Ştiţi că fetiţa noastră mijlocie, India Roxana, este de etnie romă. În timpul procesului de adopţie există întâlniri de grup la care vin mai multe familii şi discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu că nu voiau să adopte, nu voiau să audă. Au scris pe hârtie că nu vor copil de etnie romă. Mi se pare o oglindă a societăţii noastre, are legătură cu etnia, cu orientarea sexuală, cu alegerile religioase. Trăim într-o ţară...“, a declarat Dragoş Bucur.   

„Cei care spun că e complicat sunt cei care au nişte cerinţe greu de îndeplinit, ei vin şi scriu pe foaie: vreau un copil blond, cu ochi albaştri, de sex feminin, între 6 luni şi un an şi două luni, nascut în zodia Leu şi, fără să exagerez, din tată intelectual, mamă studentă, născut în Muntenia. Pe cuvântul meu. Evident ca e greu aşa“.

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru mai au doi copii, Sofia şi Kadri, de 12, respective 3 ani.

În momentul în care s-a aflat ca şi-au marit familia, Dana Nălbaru a declarat: Ne doream de mai demult şi am parcurs toţi paşii legali. Şi să ştiţi că e minunată“.