Magic News

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru îşi educă copiii în sistem homeschooling. La 3 ani, băieţelul lor citeşte!

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur sunt părinţii a 3 copii, Sofia, în vârstă de 11 ani, Kadri, de 3 ani şi o fetiţă pe care au adoptat-o de curând.

Cei doi au retras-o pe Sofia de la şcoală pentru a o educa în sistem homeschooling, decizie care la vremea respectivă a creat numeroase discuţii în spaţiul public.

“Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative (...) Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură. Sunt sigură că vor fi şi momente dificile, dar am încredere în noi, ca echipă şi, unde-s doi puterea creşte, nu-i aşa?"

“Consider, însă, că felul în care învaţă copiii în şcolile din ziua de azi naşte în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumuseţea interioarăspunea Dana, care continua astfel:

“Nu spun că ceilalţi copii sunt mai puţin buni, că e greşit a merge la şcoală, nu lovesc în profesori sau mai ştiu eu ce alte interpretări ar putea cei cu rele intenţii să dea. Spun că ea nu s-a adaptat sistemului clasic de învăţământ într-un mod armonios şi că alegerea noastră are de-a face cu felul în care sistemul a afectat în sens negativ copilul nostru. Atât".

Dana este cea care se ocupă personal de educaţia celor mici, iar micuţul Kadri urmează acelaşi sistem ca şi sora lui mai mare, rezultatele apărând foarte repede după cum se poate vedea într-un filmuleţ postat de mama lui pe Facebook.

Kadri a învăţat să citească, iar Dana a declarat că tot ce îşi dorşte este ca băieţelul ei să fie fericit:

“Daca el e fericit şi eu sunt fericită. Nu insist să faca altceva decât ceea ce îi place. Cu toţi copiii mei e la fel.”

Sofia studiază de 2 ani în sistemul homeschooling şi a fost încântată să încerce tot felul de cursuri: karate, robotică, skateboard, dansuri, chineză, engleză, scenaristică, pictură.

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur şi-au împlinit dorinţa de a adopta un copil, cei doi declarând că este pur şi simplu minunat să îşi mărească astfel familia.

“Da, e adevărat că am adoptat o fetiţă. Ne bucurăm de ceva timp de acest lucru, nu vrem să vorbim prea mult despre el. Ce nu e adevărat în ştire e că acest lucru s-a întâmplat în urma emisiunii pe care Dragoş o prezintă. N-are nicio legătură. Ne doream de mai demult şi am parcurs toţi paşii legali. Şi să ştiţi că e minunată“,  scria Dana Nălbaru cu ceva timp în urmă.

De curând, familia şi-a cumparat o rulotă şi călătoreşte foarte mult alături de cei trei copii, care au astfel parte de cele mai frumoase experienţe.