Magic News

Dr. Valentin Matei la Magic Life cu Liana Stanciu - Care este diferența dintre senzația de stres, anxietate și depresie?

Starea de anxietate, sentimentul de tristețe și prevalența articolelor și știrilor generează un cerc vicios în care problemele cu care ne confruntăm pare că nu au o soluție clară, iar auto-diagnosticul nu ajută.

Invitatul episodului de astăzi la Magic Life este medicul Valentin Matei, șef de secție în cadrul spitalului Psihiatric Alexandru Obregia, conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, şef al consiliului Științific al Asociației Romane de Psihiatrie.

Acesta simplifică, paradoxal, cu ajutorul științei, întrebări pe care nu reușim să le formulăm corect, în special în momentele dificile. Soluțiile complicate sau inaccesibile de care intuim că am avea nevoie pentru bunăstarea noastră și a creierului nostru sunt de fapt practici simple - mișcarea fizica, lectura și moderația.

Domnul doctor Valentin Matei demontează mituri și ne este alaturi în lupta interioară și exterioară de a preveni suferința emoțională și psihică, aducând o perspectivă bine ancorată în realitate, căreia îi adaugă și o doză dezarmantă de umor.