Magic News

Cannes 2024 - Ceremonia de deschidere. Meryl Streep a primit un Palme d’Or onorific

Actriţele Juliette Binoche şi Meryl Streep au declarat deschisă cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

Festivalul s-a deschis cu filmul "Le Deuxième acte" de Quentin Dupieux, proiectat în prezenţa echipei.

Legendara Meryl Streep a primit un premiu Palme d'Or onorific, care îi imortalizează "locul de neşters în istoria cinematografiei".

"Regina Meryl", în vârstă de 74 de ani, a adunat deja aproape toate premiile, inclusiv un număr record de 21 de nominalizări la Oscar şi 3 statuete de aur, dar nu mai fusese la Cannes de 35 de ani, scrie News.ro.

Cariera actriţei, care a început în 1977 cu "Julia", urmat de "Kramer vs Kramer" - primul ei Oscar (1979). De asemenea, a fost la fel de magistrală în melodrame - "The French Lieutenant's Mistress" (1981) - şi este de neuitat în rolul unei supravieţuitoare a Holocaustului în "Sophie's Choice" (al doilea Oscar) şi în rolul lui Karen Blixen din "Out of Africa" (1985).

Streep a spus că ultima dată când a fost la Cannes, "eram deja mamă a trei copii, urma să împlinesc 40 de ani şi credeam că cariera mea s-a terminat". Şi singurul motiv pentru care sunt aici în această seară şi pentru care am continuat este datorită artiştilor foarte talentaţi cu care am lucrat, inclusiv doamnei preşedintă", a spus ea, arătând-o pe preşedinta juriului Greta Gerwig, care a regizat-o în 2019 în "Little Women".

"Mama mea, care de obicei are dreptate în toate privinţele, mi-a spus: "Meryl, draga mea, vei vedea. Totul trece atât de repede. Atât de repede'. Şi aşa a fost, şi aşa este", a spus Streep. "Cu excepţia discursului meu, care este prea lung", a spus actriţa, la final.

Pentru marele premiu s-au înscris 22 de filme, regizate de 18 bărbaţi şi 4 femei. Omar Sy, Eva Green, Lily Gladstone, Nadine Labaki, Juan Antonio Bayona, Ebru Ceylan, Perfrancesco Favino şi Kore-eda Hirokazu fac parte din juriul competiţiei oficiale, alături de preşedinta Greta Gerwig.