Magic News

„Back to Black”: Povestea lui Amy Winehouse

Celebra cantautoare britanică Amy Winehouse este protagonista Biopicului Back to Black, semnat de către Sam Taylor-Johnson - regizoare care are în CV şi John Lennon: Începutul unei legende (2009)-, ce va avea premiera la noi pe 12 aprilie.

Cu o voce puternică și un look aparte, de la coafura de tip stup de albine, eyeliner-ul simbolic, tatuajele sau ținutele sexy-retro de anii 60’, Amy Winehouse (1983-2011) a început să cânte în corul școlii, fiind puternic influențată în copilărie de muzica Jazz și Soul.

Ca young adult, a renunţat relativ repede la cariera de jurnalistă, dedicându-se muzicii, dând glas propriilor relațiilor afective pe albumele Frank şi Back to Black, cu care a câștigat cinci Grammy-uri.

În acest nou film dedicat ei, Back to Black, vom descoperi procesul creativ al artistei în scrierea unor piese emblematice care i-au reflectat sentimentele, dar şi experiențele negative legate de adicțiile care i-au adus un final prematur, la numai 27 de ani. Amy Winehouse se alătură altor muzicieni trecuți în neființă la această vârstă - ce constituie aşa numitul „Club 27” -, ca Brian Jones, Kurt Cobain sau Jim Morrison.

Continuarea AICI