Magic News

Cum arată prima rochie semnată de Atelier Jolie. Creaţia Angelinei Jolie a putut fi admirată la Premiile Oscar 2024

Angelina Jolie s-a lansat în domeniul modei responsabile şi şi-a creat brandul Atelier Jolie.

La cea de-a 96-a ediţie a Premiilor Oscar a fost pentru prima dată când o creaţie Atelier Jolie a putut fi admirată pe covorul roşu. Este vorba despre o rochie pictată de mână purtată de Suleika Jaouad, soţia muzicianului Jon Batiste.

Angelina Jolie și-a anunțat anul trecut debutul în lumea modei, ea deschizând un boutique la New York în fostele studiouri ale artistului Jean-Michel Basquiat. Jolie, care a câștiga în anul 2000 un Premiu Oscar pentru rolul secundar din "O viață furată" a trecut acum de cealaltă parte, devenind designer.

Pentru cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar, actrița în vârstă de 48 de ani a îmbrăcat-o pe Suleika Jaouad, o scriitoare și editorialistă americană de la New York Times. Aceasta a fost însoțită pe covorul roşu de soțul ei, cântărețul și compozitorul Jon Batiste, nominalizat la categoria Cel mai bun cântec original pentru melodia sa din documentarul “American Symphony”, disponibil pe Netflix. Producţia extrem de emoţionantă urmărește viața lor de cuplu, povestea lor de dragoste, compunerea unei simfonii și lupta Suleikăi Jaouad cu cancerul.

Rochia, realizată în întregime din mătase reciclată, este decorată pe spate cu un desen ce înfăţişează un dirijor de orchestră, în mod clar o referinţă la Jon Batiste.

Într-un interviu acordat revistei americane Vogue, Angelina Jolie a explicat că Suleika Jaouad este pictoriță, așa că a vrut să creeze o rochie inspirată de creativitatea ei, folosind rochia ca pe o pânză albă. Pentru a crea acest "tablou", actrița a colaborat cu Chaz Guest, un artist american. În același interviu, ea explică faptul că a vrut să încorporeze un desen care să reflecte filmul "American Symphony" și că știa că Chaz Guest va ști cum să facă acest lucru.

El explică: "Am folosit o tehnică de pictură care este destul de cunoscută în Japonia. Se numește sumi-e și se face cu cerneală sumi". Artistul și Angelina Jolie au decis unde va fi plasat desenul, lucrând împreună la formă. "La fel ca în toate proiectele Atelier Jolie, scopul este ca hainele să fie atât foarte personale, cât și creative", a continuat actrița în interviu. Jolie a apelat, de asemenea, la bijuterii datând din anii 1870 și 1970 pentru a-și însoți creația.

Munca a impresionat-o pe Suleika Jaouad, care a declarat pentru Vogue: "Impregnarea hainelor cu suflet și semnificație este o abordare cu totul nouă a modei (...) Am fost absolut uimită de munca de cercetare și de cât de colaborativ a fost procesul".