Magic News

Staruri la show-ul de modă Chanel de la Grand Palais din Paris

Chanel și-a prezentat colecția toamnă-iarnă 2024-2025 la Grand Palais din Paris, pe fundalul legendarului Deauville.

Pe ecranul gigant, pe care se întindea orizontul plajei, a părut un scurtmetraj inspirat de filmul cult “Un homme et une femme” de Claude Lelouch. În rolul cuplului cult au jucat nimeni alții decât Penélope Cruz și Brad Pitt, două vedete de renume mondial care i-au reîncarnat pe iubiții eterni.

Penelope Cruz, Charlotte Casiraghi, Naomi Campbell s-au aflat în primul rând al prezentării de modă.

Pentru colecţia toamnă-iarnă 2024-2025, directorul artistic Virginie Viard a ales să se întoarcă la originile stilului Chanel, în orașul de la malul mării unde Gabrielle Chanel a deschis primul său magazin de modă pe strada Gontaut Biron în 1913. Cunoscută deja pentru boutique-ul său de pălării, deschis în 1910 pe Rue Cambon din Paris, celebra creatoare a emancipat femeile din Deauville, eliberându-le de cătușele Belle Époque și inventând pentru ele un stil sportiv, scrie madame.lefigaro.fr.

Aici, în acest epicentru al eleganței, unde înalta societate venea să se afișeze, ea a încălcat codurile, purtând o jachetă din jerseu de lână alb-deschis, o fustă, un costum masculin.

Acum, pe podium, pe măsură ce modelele au defilat, Virginie Viard şi-a imaginat cum femeia Belle Époque s-a eliberat. De la pelerina foarte largă, împodobită cu o camelie cu bijuterii, ea s-a emancipat alegând cizme cu platformă, o curea cu talie joasă peste haina de tweed, a amestecat puloverul irlandez cu o fustă tricotată și o jachetă de tweed, pentru ca la final ea să îmbrățișeze transparența unui neglijeu foarte lung din mătase albă.