Magic News

Hit-ul “Flowers” al lui Miley Cyrus - Cel mai bine vândut single din 2023

Hitul "Flowers" al cântăreţei Miley Cyrus a fost desemnat cântecul cu cele mai mari vânzări în anul 2023, o performanţă reuşită pentru prima dată de artista americană în clasamentul anual întocmit de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI).

Melodia, ale cărei versuri vorbesc despre o despărţire după care artista afirmă că îşi poate cumpăra singură flori, a câştigat recent două Premii Grammy.

“Flowers” a fost comparată cu hit-ul “I Will Survive” al Gloriei Gaynor, iar de la lansarea sa de la începutul anului 2023 a devenit imnul celor care trec printr-o despărţire.

Single-ul "Flowers" a adunat echivalentul a 2,7 miliarde de difuzări în streaming pe serviciile online pe bază de abonament, potrivit IFPI, organizaţie cu sediul general la Londra, care colectează date provenite din vânzările muzicale pe formate fizice şi metode de difuzare digitală pentru a obţine o cifră reprezentativă pentru fiecare piesă.


“Prin ocuparea primului loc în topurile din atât de multe ţări simultan, acest cântec - alături de mesajul său de emancipare - a răsunat în lumea întreagă şi reprezintă definiţia unui hit cu adevărat global", a declarat Lewis Morrison, directorul departamentului de topuri globale şi certificare din cadrul IFPI.

Miley Cyrus a lansat melodia în ianuarie 2023,cu o zi înainte ca fostul ei iubit, Liam Hemsworth, să împlinească 33 de ani, iar Miley i-a transmis că există viaţă şi după el.