Make Life Magic

Gabriel Garcia Marquez - “Ne vedem în august”, unul dintre cele mai aşteptate romane ale anului

Romanul “Ne vedem în august” al lui GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ va avea lansarea internațională pe 6 martie 2024.

Este un text inedit, care încă nu a văzut lumina tiparului, fiind păstrat de familia autorului până acum, când se împlinesc 10 de ani de la moartea sa.

Când părea că tot ce a scris marele autor columbian a fost tipărit pentru marele public, iată că s-a descoperit un nou manuscris care se va transforma într-un eveniment. Va fi una dintre cele mai asteptate apariții editoriale ale anului 2024, la nivel mondial.


Editura RAO va contribui la acest moment, lansând la aceeași data internațională traducerea în limba româna. Vestea cea mare este că a apărut un nou roman semnat de García Márquez, pe care acesta l-a scris cu 10 ani înainte să se stingă din viață. Cartea nu a fost publicată la vremea aceea, fiindcă autorul nu considera că a adus-o la forma perfectă, așa că dorința i-a fost respectată.

Astăzi, la aproape 10 ani de la moartea scriitorului, fiii lui și editorii au recitit textul și au fost uimiți atât de calitatea scrierii, cât și de frumusețea poveștii. Este emoționant să citești acest nou roman nu numai datorită stilului inconfundabil al lui García Márquez, ci și datorită poveștii în sine.

Romanul “Ne vedem în august” redă povestea unei femei de vârstă mijlocie care are o nouă aventură amoroasă în luna august a fiecărui an, când călătorește pe insula unde este îngropată mama ei. Romanul este un minunat imn închinat libertății dragostei, o explorare a psihologiei feminine, îndeosebi a feminității, a sexualității, a dorinței. Eroina acestui roman descoperă posibilitatea de a nu fi îngrădită de convenții sociale și familiale, de a se regăsi pe sine.

“Ne vedem în august” se va lansa internațional pe 6 martie 2024 și poate fi comandat pe site-ul editurii RAO și pe cele ale partenerilor la prețul special de 52 de lei.