Make Life Magic

9 strategii simple ca să-ți regăsești puterea interioară și să-ți recunoști cu adevărat valoarea

„Femeia adevărată este cea care își găsește forța în propria ei vulnerabilitate și înțelepciune în propria ei blândețe." - LeAura Alderson

Acest articol se adresează femeilor minunate care contribuie activ în propriile familii și care, de multe ori, uită să-și recunoască propria valoare pentru efortul depus în menținerea echilibrului între familie și carieră. 

Este un apel către acele femei puternice care, în timp ce își susțin partenerii de viață și își cresc copiii, au uitat să se onoreze pe ele însele și să-și recunoască cu adevărat meritele.

În conversațiile de coaching, întâlnesc des povestea femeilor puternice, femei de carieră sau profesioniste valoroase, care resimt nemulțumire față de calitatea vieții lor și nu reușesc să se bucure pe deplin de realizările personale și profesionale. 

Viața complicată a unei femei

Multe femei jonglează cu multiple roluri, încep ziua devreme, în jurul orei 6, gestionează responsabilitățile casnice, cresc 1, 2, 3 copii, merg la serviciu și încheie ziua târziu, după ora 12. Ele îmi mărturisesc că simt că nu au suficient timp pentru a face tot ceea ce își doresc și că sunt copleșite de numeroasele sarcini zilnice. 

Dacă te regăsești în această situație, vreau să subliniez din nou că meseria de mamă este, în sine, un job, poate unul dintre cele mai provocatoare și satisfăcătoare roluri, pe care îl înveți cel mai bine din experiența directă. 

Vă las mai jos câteva strategii care m-au ajutat pe mine personal și pe oamenii cu care am lucrat în sesiunile de coaching să-și regăsească puterea interioară.

1. Acordă-ți zilnic 15-30 de minute doar pentru tine: Fă ceva ce îți place cu adevărat, ceva numai pentru tine - citește o carte, privește emisiunea ta preferată, plimbă-te în natură, odihnește-te sau vorbește cu o prietenă.

2. Stabilește limite sănătoase: Protejează-ți valorile și energia, stabilind limite în relația cu familia și persoanele apropiate.

3. Lucrează cu tine: Apelează la un specialist - coach, terapeut, psiholog, pentru a-ți pune ordine în gânduri și emoții și pentru a-ți construi rutine sănătoase fizice, emoționale și mentale.

4. Identifică și înlocuiește convingerile limitative: Identifică gândurile care îți sabotează creșterea și înlocuiește-le cu altele care te ajută să te dezvolți și să-ți pui în valoare calitățile unice.

5. Ascultă-ți corpul: Ia pauze atunci când simți că ai obosit, hidratează-te, mișcă-te și mănâncă atunci când simți nevoia.

6. Elimină relațiile toxice și înconjoară-te de oameni care susțin evoluția ta. Redu cât posibil relațiile cu persoanele toxice din viața ta și păstrează în jurul tău oameni care prețuiesc prezența ta și care te inspiră să devii cea mai bună variantă a ta.

7. Dezvoltă-ți abilitățile: Înscrie-te la cursuri de dezvoltare personală sau profesională și continuă să înveți.

8. Celebrează realizările mici: Fă-ți obiceiul de a sărbători micile realizări și succese din fiecare zi.

9. Construiește-ți propria trusă de gestionare a situațiilor dificile: Alege o mantra care să te motiveze și învață tehnici simple de reechilibrare mentală și emoțională. 

Și foarte important este să știi că schimbarea începe cu pași mici și siguri. Te invit să îți stabilești obiective simple, zilnic sau săptămânal, care să te ajute să acționezi treptat spre schimbările dorite.

Magic People: Liliana Păduraru. Despre cum ne sabotează propria minte.

Make Life Magic, 00:36:59

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

 Recuperarea puterii personale este un proces continuu, iar prin auto-reflecție și îngrijire de sine, fiecare femeie își poate construi o viață plină de satisfacții și poate dezvălui întreaga sa putere interioară. 

Foto: Freepick