Magic News

Povestea The Bon Jovi - Patru decenii de poveşti inedite într-un documentar

“Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story” este titlul unui viitor documentar despre Bon Jovi, care va fi disponibil în curând pe Disney.

Seria în patru părți va avea premiera în SUA pe 26 aprilie, iar în restul lumii, precum și în America Latină, va fi difuzată în cursul anului, potrivit The Hollywood Reporter.

“Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story” este primul documentar despre trupă, la care vor participa toţi membrii Bon Jovi, din trecut și din prezent, și reunește patru decenii de filmări personale ale muzicienilor, fotografii și povești inedite.

De-a lungul istoriei sale, din trupă au făcut parte claviaturistul David Bryan, toboșarul Tico Torres, chitaristul Phil X și basistul Hugh McDonald. Alec John Such, primul basist al trupei, a plecat în 1994 și a murit în 2022, în timp ce Richie Sambora, chitaristul și compozitorul de lungă durată al Bon Jovi, s-a retras în 2013. Dave Sabo, de la Skid Row, a făcut parte din trupă ca chitarist în primul an.

“Pe cât de incitantă este povestea unui talent unic, pe atât de rar se întâmplă ca o legendă precum Jon Bon Jovi să lase să se întrevadă momentele sale vulnerabile, în timp ce încă le trăiește. Patruzeci de ani de videoclipuri personale, demo-uri inedite, versuri originale și fotografii inedite urmăresc călătoria lui Bon Jovi de la cluburile de pe Jersey Shore la cele mai mari scene de pe planetă. Serialul retrăiește triumfurile și eșecurile, cele mai mari hituri, cele mai mari dezamăgiri și momentele publice de divergenţă", se arată în descrierea documentarului.

“Thank You, Goodnight” vine la 15 ani după “Bon Jovi: When We Were Beautiful”, un documentar care a avut premiera la Festivalul de Film Tribeca în 2015. Filmul, regizat de Phil Griffin, a urmărit trupa în timpul turneului Lost Highway din 2007.

Vestea viitoarei serii vine în contextul în care trupa și-a sărbătorit anul trecut cea de-a 40-a aniversare. Sambora declra pentru People în noiembrie că a venit "timpul" ca trupa să se reunească. "Se face un documentar despre trupă și despre lucrurile în care am fost implicat, iar oamenii vor să vină să ne vadă cântând. Va face pe toată lumea fericită", a declarat chitaristul pentru revistă. Ultima dată când Sambora a urcat pe scenă alături de colegii săi de trupă a fost în 2018, când au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame. La momentul respectiv, el a declarat pentru Rolling Stone: "Întotdeauna este grozav să îi vezi pe băieți. Există multă dragoste, asta e sigur.”

Luna trecută, Bon Jovi a lansat o piesă de Crăciun. Înregistrată într-o biserică din Nashville, aceasta vine în continuarea pieselor de pe albumul 2020. Nu este prima dată când Jon Bon Jovi înregistrează o piesă de sezon pentru perioada sărbătorilor. În decembrie 2020, cântărețul a dezvăluit un cover al piesei clasice a celor de la Pogues, "Fairytale Of New York".