Magic News

David Popovici le-a împărţit fundiţe, realizate din medalia sa de aur, copiilor bolnavi

David Popovici a ajuns luni la Spitalul Fundeni unde le-a împărţit copiilor bolnavi de cancer fundiţe realizate din medalia lui de aur, câştigată în 2022, la Budapesta.

Înotătorul şi-a donat medalia care a fost transformată în fundiţe de aur, iar David le-a dăruit el însuşi micile bijuterii copiilor care au mare nevoie de susţinere în această perioadă atât de grea pentru ei.

David a prezentat panoul cu fundițele aurii realizate din medalia sa, în cadrul primului Program de Testare Genetică pentru Copiii cu Cancer. Fundița aurie este simbolul universal pentru lupta împotriva cancerului pediatric, iar copiii bolnavi de la Fundeni au primit fundiţele din mâinile lui David.

"Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari...”, a declarat David.

#SperanţaNuMoareDeCancer este un program gratuit, în cadrul căruia pacienţii pediatrici recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru afecţiuni oncologice, care analizează mutaţiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii.

David Popovici a cucerit anul trecut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, el triumfând în probele de 100 şi 200 m liber. El a deveit astfel al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în aceste două probe la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a triumfat în 1973, la Belgrad.