Make Life Magic

Vin sărbătorile: idei și sfaturi pentru aranjamente de masă cu crăciunițe

Fie că este vorba despre o cafea cu prietenii, de un prânz în familie sau de cina de Crăciun, o masă frumos decorată face parte din rețeta pentru o sărbătoare reușită.

Crăciunițele pot fi piese centrale pe mesele noastre de Crăciun. Experții de la Crăciunițe pentru Europa (Stars for Europe) ne oferă ideile și sfaturile lor pentru a decora masa cu crăciunițe.

Piese centrale pentru mese opulente, colorate cu roșu, auriu și bronz

Crăciunițele în contraste strălucitoare sunt vedetele acestui decor elegant în culori de roșu, auriu și bronz. Ca plantă întreagă într-un pocal auriu, stilat sau ca flori tăiate, puse în suporturi făcute din mere, crăciunițele dau mesei un aer festiv.


DIY:  Suporturi pentru crăciunițe și lumânări

Putem decora masa de Crăciun cu suporturi pentru crăciunițe și lumânări, pe care le facem singuri rapid și ușor. Pe deasupra, le putem aranja într-o mulțime de feluri. Avem nevoie de: mini-crăciunițe, sclipici auriu, lipici, mere glazurate, lumânări, suporturi de lumânări care au o terminație ascuțită, eprubete, mușchi de copac, sârmă aurie, portocale, panglică decorativă roșie și piuneze sau bolduri.

Cum creăm suporturile: pentru suportul de crăciunițe, facem o gaură în măr la nivelul codiței, apoi folosim lipiciul ca să acoperim suprafața din jurul găurii. Acoperim lipiciul cu sclipici auriu și îndepărtăm excesul. În final, punem eprubeta în gaură, o umplem cu apă și plasăm crăciunița înăuntru.

Ca să creăm suportul de lumânări cu crăciunițe, îndepărtăm cu grijă mini-crăciunița din ghiveciul ei, împachetăm rădăcina în mușchiul de copac și îl legăm cu sârmă aurie. Sfat: udați înainte planta, ca solul să fie umed. La final, înfigem suportul de lumânare în solul acoperit de mușchi. Înconjurăm portocalele cu panglica roșie, legăm o fundă și o asigurăm în partea de jos a fructului cu o piuneză sau un bold. Aranjăm suporturile de crăciunițe și lumânări pe masă împreună cu portocalele decorate și mai multe mere glazurate.

Ein Bild, das Blume enthält.

Automatisch generierte Beschreibung mit mittlerer ZuverlässigkeitEin Bild, das Blume, Person enthält.

Automatisch generierte BeschreibungEin Bild, das Rose, Blumendesign, Schnittblumen, Floristik enthält.

Automatisch generierte BeschreibungEin Bild, das Blume, Rose, Blumendesign, Person enthält.

Automatisch generierte Beschreibung

Decorațiune somptuoasă cu crăciunițe roz

Crăciunițe roz, vaze și pahare aurii, globuri de Crăciun strălucitoare, lumânari si o instalație de luminițe creează o atmosferă romantică și glamour la această masă de Crăciun. Ilex verticillate (adică acea plantă cu fructe mici și rosii) și frunzișul de eucalipt completează minunat crenguțele de crăciunițe. Mai multe tulpini tăiate au fost aranjate împreună cu conuri de brad pe farfurie.

Grafik 4

Decorațiune de masă elegantă cu crăciunițe crem

Nuanțele calde de verde închis au un efect calmant și creează o atmosferă relaxată. În această decorațiune de masă elegantă, ele sunt într-un contrast minunat cu nuanța de crem a crăciunițelor. Oferiți-le invitaților dumneavoastră o primire caldă și puneți-le câte o crăciuniță pe farfurie.

Sfat: ca să evitați contaminarea, ori împachetați tulpinile cu hârtie de flori verzi, ori le puneți în eprubete cu apă.


Crăciunițe în stil scandinav

În acest decor elegant de inspirație nordică, crăciunițele crem sunt combinate cu crenguțe de Ilex (Ilex verticillata), Mahon de mlaștină (Eucalyptus robusta), Anthurium (Anthurium andraeanum) și Protea (Protea neriifolia) ca să creeze un aranjament artistic.


Crăciunițele tăiate

Când sunt tăiate, crăciunițele ies în evidență datorită „florilor” (mai bine spus „bracteelor”, căci acesta este termenul corect pentru frunzele lor colorate) și faptului că rezistă foarte mult timp în vază. Crenguțele crăciunițelor pot fi păstrate proaspete pentru aproximativ două săptămâni într-un vas cu apă proaspătă sau într-un burete pentru aranjamente florale. Imediat după tăiere, înmuiem capetele tăiate în apă fierbinte (în jur de 60°C) pentru câteva secunde și apoi imediat în apă rece. Această procedură ne asigură că ne vom bucura de crăciunițe colorate și după Anul Nou.


Mai multe informații și o mulțime de idei de decorațiuni cu crăciunițe, găsiți aici

Foto: Crăciunițe pentru Europa