Magic News

Alin Dincă (Trooper): „Nimeni nu trebuie să fie singur de Crăciun”

Alin Dincă este unul dintre artiștii care vor urca pe scena Sălii Palatului, în seara de 12 decembrie. Muzica, publicul și solidaritatea vor crea cel mai frumos Crăciun cu suflet bun, la Magic FM Christmas Show!

Super-concertul caritabil Magic FM Christmas Show va contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România, destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi. Tot profitul realizat va fi donat Asociației Blondie și va contribui, astfel, la cel mai important cadou pe care îl poate primi un copil foarte bolnav: timp, ani, primii pași, primii dinți, primul cuvânt, prima zi de școală. 

Alin, care este și cum arăta primul Crăciun pe care ți-l amintești?

Țin minte Crăciunul de când aveam 3 sau 4 ani. Țineam neapărat să îl văd pe Moș Crăciun. Am tot păzit ușa sufrageriei, să nu cumva să-mi scape. Nu știu cum s-a întâmplat, nu știu ce magie a avut loc, nici până astăzi nu am înțeles: două minute nu am fost atent și a apărut bradul! Mi-am întrebat mama, după 30 de ani, despre secretul din spatele „magiei" de atunci, însă mi-a spus că nu mai ține minte cum făceau. Ideea este că acum nu era niciun brad, iar în două minute apărea un brad mare, cu luminițe, cu multe cadouri sub el, fix ce-mi doream (culmea!). Eram 100% sigur că Moș Crăciun este cel mai rapid personaj din lume. Oricum, Crăciunurile trăite între 3 și 7 ani rămân printre cele mai frumoase momente din viața mea. Părinții mei pregăteau atât de frumos totul... Nu știu dacă pentru ei era ușor, nu știu dacă pentru ei reprezenta mare lucru, nu știu dacă ei erau fericiți, însă eu eram ca într-o poveste fantastică! 

Ce înseamnă Crăciunul, pentru tine, azi?

Inevitabil iubesc Crăciunul. Mă deranjează când aud oameni care vor să epateze cu tot felul de texte care mai de care: „mie nu-mi pasă de Crăciun", „este o zi ca oricare alta", „ce atâtea colinde că m-am plictisit de ele" etc. Dacă tot nu suportă perioada asta, ar putea încerca să nu o strice pentru alții. Mie-mi place să ascult colinde, îmi place să cânt colinde, îmi place să împodobesc bradul... Capăt o sensibiltate aparte în acea perioadă. Aici vine și partea ceva mai tristă. Observ mereu oamenii din jur. Iar în perioada Sărbătorilor sunt așa de mulți oameni triști peste tot... Motivele sunt multe - unii nu pot să fie cu familia, alții nu au bani să le cumpere măcar o ciocolată copiilor, alții sunt uitați de prieteni și rude, alții sunt pur și simplu singuri etc. Se rupe ceva în mine. Simt că nimeni nu trebuie să fie singur de Crăciun. Din păcate, nu am puterea de a rezolva lucrurile astea. Însă, dacă aș pune mâna pe peștișorul de aur, aici s-ar duce prima dorință!

Îți amintești un moment dificil, când ai primit o mână de ajutor salvatoare?

Am primit brațe întregi de ajutor. Nu doar o mână! Nu am mulți prieteni, însă cei pe care îi am sunt mereu alături de mine. Nu am să mă apuc să povestesc, sunt momente mult prea triste, însă important este că mai există și oameni buni în jurul nostru.

Cum se simte să cânți pe scenă și să știi că muzica ta va salva vieți?

Sunt cuvinte mari. Am ajutat mereu necondiționat. De când am fost conștient serios de ce se întâmplă în jur, alături de frații mei din Trooper, am ajutat constant. Însă noi suntem doar niște rotițe minuscule într-o mașinărie care funcționează cu ajutorul altor milioane de rotițe. Dacă pot face un bine, sunt acolo să îl fac! Dacă un minut este adăugat unei vieți... sunt cel mai fericit om din lume! 

Ce vor primi oamenii din public de la tine, cu ocazia MAGIC FM CHRISTMAS SHOW?

Energie pozitivă, visare, speranță, prietenie, tot ce am mai bun în mine. Vreau ca pentru câteva minute să uităm de partea întunecată a acestei lumi. Să fim fericiți. Măcar câteva minute...

Ce i-ai spune unui copil salvat de Asociația Blondie, peste ani, când va fi în public la un concert al tău?

Nu aș vrea să îi spun nimic. Ei nu mai au nevoie de vorbe. Au învățat din păcate pe pielea lor că cel mai mult contează faptele! Prin urmare, aș vrea să îl/o strâng în brațe și să putem plânge de fericire pentru că lumea asta este mai frumoasa și mai bună pentru că el/ea este aici!