Magic News

Povestea hit-ului de Crăciun “We Wish You a Merry Christmas”, care se aude peste tot în luna decembrie

Colindele tradiționale de Crăciun evocă, în general, o atmosferă religioasă profundă. Cu toate acestea, "We Wish You a Merry Christmas", alături de alte câteva colinde, a încălcând regula, oferind mai degrabă o notă umoristică.

Melodia se aude peste tot în luna decembrie, pe străzi, la colțul barurilor și în magazine. Îl auzi chiar și la finalul celui mai bun film de Crăciun din toate timpurile, “Singur acasă”.

Identitatea autorului și compozitorului "We Wish You a Merry Christmas" rămâne un mister până în prezent. Se crede că a fost scris în secolul al XVI-lea, înainte de a fi popularizat de Arthur Warrel, un organist american. A fost interpretat pentru prima dată în 1935 la Universitatea din Bristol. Versiunea originală a lui Warrell folosea "eu" în loc de "noi", dar s-a impus rapid forma de plural.


"We Wish You a Merry Christmas" își are originile în tradiția englezească potrivit căreia cei bogați dădeau cadouri celor săraci în Ajunul Crăciunului: "figgy pudding", după cum spune cântecul. La acea vreme, colindătorii doreau să aibă parte de mâncare precum budinca de smochine pentru a-şi menţine moralul ridicat în serile reci de iarnă.

Dintre cover-uri, cel al duo-ului american The Everly Brothers, lansat în 1962, este cel care rămâne cel mai ascultat.


Pe 12 decembrie, vei auzi acest colind în interpretatea unuia dintre artiştii care cântă la super concertul caritabil Christmas Show, de la Sala Palatului. Show-ul all-stars de la Sala Palatului, cu participarea Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru, va fi prezentat de Liana Stanciu.

Primul val de artiști care vor cânta pe 12 decembrie, pe scena super-concertului caritabil, a fost deja anunțat de către organizatori: Alina Eremia, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Florin Ristei, Holy Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS.

Profiturile realizate cu acest super-concert caritabil vor merge catre Asociatia Blondie si vor contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi.

Începând cu luna martie 2020, Asociația Blondie transportă cu zboruri medicale toți copiii care au nevoie să ajungă de urgenţă la spitale din afara ţării pentru că boala de care suferă nu poate fi tratată în România. De peste de trei ani, asociația a organizat 172 de zboruri pentru peste 500 de copii.