Magic News

Magic FM ajută Asociaţia Blondie să achiziţioneze primul avion-ambulanţă pentru copiii care nu pot fi trataţi în ţară

Asociaţia Blondie a lansat campania “Copiii grav bolnavi nu au timp. Tu ai! Implică-te!” pentru achiziţionarea primului avion ambulanţă destinat copiilor grav bolnavi care nu pot fi trataţi în ţară.

Magic Fm susţine această campanie pe parcursul căreia trebuie strânşi ultimii 500.000 euro ce lipsesc asociaţiei în acest moment pentru achiziția primului avion ambulanță din România.

De 3 ani, Asociaţia Blondie susţine toate zborurile medicale în afara ţării, până acum fiind organizate 172 de zboruri în timpul cărora au fost transportaţi 500 de copii.


Adelina Toncean, fondatoarea Asociaţiei Blondie, medicul Cătălin Cârstoveanu şi Liana Stanciu au fost prezenţi aseară în Sun Plaza şi au vorbit despre această campanie pe care Magic FM o susţine prin concertul caritabil Christmas Show din 12 decembrie.

În mall-ul unde a fost lansată campania a fost creat şi un loc care te lasă să intri un pic în lumea asta în care niciodată nu e timp, a copiilor grav bolnavi - o clepsidră care devine, din când în când, propria noastră oglindă.

„Fă-ți timp să le dai timp!” Acesta este mesajul campaniei care începe miercuri şi la finalul căreia sperăm să putem anunţa că împreună am reușit să dăm României primul avion ambulanţă. Copiii grav bolnavi nu aleg când să se nască și nici dacă noi suntem pregătiți atunci să le salvăm viața. Ei au nevoie de noi imediat, indiferent cât de mare este efortul. Un avion ambulanță, la dispoziția oricărui pacient din România care nu poate fi tratat la noi, pregătit și echipat să zboare către orice spital din Europa, este normalitatea de care fiecare dintre noi are nevoie: atunci când ne este greu, să fim ajutați. De aceea lansăm campania noastră cu o acțiune care ne dă șansa de a „intra” în clepsidră, de a simți „curgerea” timpului așa cum o simt cei care nu au timp. Ne privește pe toți și numai împreună putem să ne salvăm”, a declarat Adelina Toncean.

Cum a început povestea Blondie

În martie 2020, când am organizat un zbor ca să aducem acasă un copil operat pe cord, rămas în Milano împreună cu familia, după ce toate zborurile de linie au fost anulate, nici măcar nu am numit zborul nostru - zborul nr. 1. Pentru că nu am crezut niciodată ca va exista si zborul nr. 2. Dar zborul 2 a venit repede după zborul 1 și zborul 3 și mai repede după zborul 2. La 2 au fost alți 2 copii - o fetiță care, 1 an și jumătate, suportase 33 de ședințe de protonoterapie și o alta care avea numeroase intervenții pe coloană- și ei rămași blocați în Italia. Apoi, zborul 3 a fost primul zbor în care am plecat cu un copil către o clinică din Europa, în Palermo, pentru că afecțiunea de care suferea nu putea fi tratată în România. Pe la zborul 5 sau 6 am știut că nu ne vom mai opri și că vom zbura pentru fiecare copil care va avea nevoie de noi. Și că trebuie să existe un avion ambulanță, la dispoziția întregii țări, care să facă exact ce ar face o ambulanță terestră dacă urgența ar fi pe pământ: să ajungă repede indiferent de oră, să fie dotată cu toate echipamentele necesare, să fie însoțită de medicii potriviți, iar serviciul să fie oferit gratuit. Între timp, cu ajutorul vostru, am ajuns la al 172-lea zbor și am transportat peste 500 de copii.

Super-concertul caritabil Magic FM Christmas Show

Pe 12 decembrie, la Sala Palatului, are loc un super-concert caritabil, pe parcursul căruia se vor auzi cele mai frumoase cântece de Sărbători.

Show-ul all-stars de la Sala Palatului, cu participarea Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru, va fi prezentat de Liana Stanciu.

Primul val de artiști care vor cânta pe 12 decembrie, pe scena super-concertului caritabil, a fost deja anunțat de către organizatori: Horia Brenciu, Alina Eremia, Mihai Georgescu – Mitză, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Alexandra Stan, Florin Ristei, Holly Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS, Liviu Teodorescu, ADI, cărora li se vor adăuga mulți alții. P

Profiturile realizate cu acest super-concert caritabil vor contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi.