Make Life Magic

Cartea lunii: „Mica enciclopedie Hygge” - Meik Wiking

Bookster este platforma virtuală care aduce cărțile mai aproape de oameni și ne oferă acces la titluri de top.

Ție cum îți place să petreci o zi friguroasă? Poate te imaginezi într-un loc confortabil la tine acasă, cuibărit sub pături pufoase, înconjurat de lumânări. În acele momente, poate preferi să citești o carte, să te uiți la un film sau să discuți cu persoana iubită, savurând o cană de ciocolată caldă. Acest sentiment de confort și de bunăstare este ceea ce danezii numesc hygge. Folosind practicile hygge, ei au ajuns să fie considerați poporul cel mai fericit din lume, în ciuda faptului că se bucură de puține zile însorite pe an.   

Cartea „Mica enciclopedie Hygge” a fost scrisă de Meik Wiking și explică în detaliu ce înseamnă acest concept. În calitate de președinte al Institutului Fericirii din Copenhaga și denumit de către revista Time cel mai fericit om din lume, Meik pare a fi cel mai în măsură să ne arate cum putem duce o viață împlinită.  

Hygge este mai mult decât un sentiment de confort, este o stare de spirit. Iar cultivarea acestei stări presupune în primul rând crearea atmosferei perfecte. Danezii se confruntă în fiecare an cu ierni lungi și întunecoase, astfel că au dus iluminatul artificial la rang de artă. 

Odată ce nevoile de bază, precum hrana și adăpostul, au fost satisfăcute, Meik ne spune că nu există o modalitate mai bună de a obține fericirea decât prin compania celor dragi. Prietenii și rudele cu care împărtășim momente frumoase fac și ei parte din hygge. Danezii au înțeles că pentru a fi fericiți au nevoie de echilibru între viața profesională și cea privată. De aceea acordă prioritate familiei și relațiilor cu cei dragi și rareori stau peste program la birou.   

Astfel, Hygge este despre egalitate și despre a trăi în armonie. Asta înseamnă să împarți mesele cu cei dragi, să fii ospitalier, să te bucuri de conversațiile cu ceilalți. A trăi hygge înseamnă să asculți și să nu fii arogant sau egoist. 

În final, autorul rezumă cel mai bine ce înseamnă hygge. 

„Hygge este, mai degrabă, ambianță, trăire și nu ține neapărat de obiecte. Înseamnă să fim cu persoanele pe care le iubim. Sentimentul de acasă. Sentimentul că suntem în siguranță, că suntem la adăpost și că putem lăsa garda jos. Poate că purtați o discuție nesfârșită despre micile sau marile probleme ale vieții, ori vă simțiți, pur și simplu, bine unul în compania celuilalt, fără să vorbiți, ori sunteți doar voi cu voi și atât, savurând o ceașcă de ceai.” 

„Mica enciclopedie Hygge” - Meik Wiking se găsește la Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni.

Ce este Bookster?

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.