Magic News

Prinţii de Wales caută un colegiu pentru Prinţul George

Kate Middleton și-a vizitat recent fosta școală, Marlborough College, în timp ce Prinţul George a mers alături de părinţii săi la colegiul tatălui lui, Eton.

“Catherine a fost aici zilele trecute", a relatat Daily Mail, iar sosirea ei a fost subiect de discuție în oraș. Potrivit cotidianului britanic, Kate Middleton a mers la fosta ei școală, Marlborough College, unde au mai studiat James și Pippa Middleton, dar și prințesa Eugenie și comediantul Jack Whitehall. Nu a fost nevoie decât de atât pentru a alimenta zvonurile că Prinţii de Wales ar căuta următoarea școală la care să-l înscrie pe fiul lor cel mare, Prințul George, acum în vârstă de 10 ani și care în prezent este la Lambrook School, scrie madamelefigaro.fr.

Potrivit revistei People, cuplul ar putea alege, de asemenea, să îl trimită la Eton, fosta școală de băieți a prinților William și Harry. Aceasta din urmă are, de asemenea, o locație avantajoasă, fiind aproape de Adelaide Cottage, casa familiei. În luna iunie, Prințul George a vizitat Adelaide Cottage împreună cu părinții săi.

Dacă vor opta pentru această soluție, Kate şi William vor trebui să își înscrie fiul cel mare la Eton înainte de 30 iunie 2024, așa cum prevede regulamentul școlii. De asemenea, ei vor trebui să plătească o taxă de înscriere de 500 de dolari (472 de euro) și apoi 20.000 de dolari (18.900 de euro) pe semestru atunci când băiatul se va alătura școlii. La această școală sunt înscrişi copii între 13 și 18 ani, iar Eddie Redmayne, Tom Hiddleston și George Orwell au stat în băncile acestei şcolicare își propune să le ofere "calificările necesare" pentru a concura pentru "cele mai bune universități".

Prințul George va putea studia nu mai puțin de 28 de materii, inclusiv 10 limbi moderne și clasice. În primul său an, băiețelul va putea învăța latină, japoneză, franceză, muzică și teatru.

Dacă vor alege Marlborough College, Kate şi William vor trebui să cheltuiască 15.665 de lire sterline (17.900 de euro) pe semestru pentru a-l înscrie pe tânărul moștenitor și să plătească taxe de școlarizare de aproximativ 300 de lire sterline (344 de euro). Școala, situată la două ore de Londra, oferă elevilor săi o gamă largă de sporturi, inclusiv cricket, squash, golf și polo pe apă, potrivit site-ului său. De asemenea, ei pot studia arta, muzica și teatrul. Elevilor din primul an li se oferă chiar șansa de a participa la expediții în sălbăticie, pentru a exersa caiac-canoe sau alpinism.