Magic News

Top melodii Gipsy Kings. Ritmurile de flamenco modern se aud la Bucureşti în luna octombrie

Celebra trupă de flamenco va cânta la București, în cadrul turneului aniversar „Bamboleo Tour”.

Gipsy Kings by Diego Baliardo va concerta la Sala Palatului, pe 30 octombrie, de la ora 19.30, marcând a 35-a aniversare a hitului mondial „Bamboleo”. Faimoasa trupă Gipsy Kings, laureată cu Premiul Grammy, este considerată una dintre cele mai de succes produse muzicale de export din Franța.

Concertul face parte din turneul mondial „Bamboleo Tour” și aduce în România hiturile îndrăgite interpretate de co-fondatorul Diego Baliardo și de colegii săi de trupă, pe ritmuri de flamenco modern, rumba catalană, chitară spaniolă și sonorități nomade, care i-au adus notorietatea mondială și un Premiu Grammy (categoria albume World Music, pentru „Savor Flamenco”).

Grupul a apărut în 1987, când două familii din sudul Franței, Baliardo și Reyes, și-au unit forțele pentru a celebra cultura nomadă. Gipsy Kigs și-au câștigat notorietatea după ce au cântat la o petrecere privată găzduită de Brigitte Bardot la Saint-Tropez, trupa devenind o prezenţa indispensabilă la recepțiile exclusiviste. La începutul anilor 1980, Gipsy Kings au reușit să lanseze primele albume.

Au continuat să cânte la festivaluri din Franţa, în special în Arles, locul de origine al familiei Reyes. În Arles, trupa l-a întâlnit pe producătorul parizian Claude Martinez. Conștient de potențialul artistic (și comercial) al grupului, Martinez i-a invitat pe Gipsy Kings să colaboreze. Câteva luni mai târziu, un nou album a fost lansat.

Cu piesele "Bamboléo" și "Djobi, Djoba", Gipsy Kings au avut primul mare succes comercial și au au devenit adevărate vedete de flamenco în Franța și în întreaga lume. Hitul „Bamboleo”, care dă titlul primului lor album, a prefațat o carieră de excepție, cu peste 20 de milioane de albume vândute în toată lumea și cu piese precum „Djobi Djoba” sau „Baila me” fredonate pe tot mapamondul.

Gipsy Kings a declanşat de cealaltă parte a Atlanticului o adevărată "gipsymania". Cele mai mari vedete internaționale, de la George Michael la Eric Clapton și Bruce Springsteen, nu au ezitat să promoveze muzica produsă de Nicolas Reyes și de colegii săi.

Acum, Diego Baliardo, din postura de co-fondator, este cel care asigură perenitatea artistică a creațiilor acestui grup legendar, prin turnee cu grupul Gipsy Kings by Diego Baliardo, compus din membri ai trupei originale, dar și din reprezentanți ai noilor generații. Până la concertul de la Bucureşti, reascultăm unele dintre cele mai cunoscute melodii ale trupei Gipsy Kings: