Magic News

Filmul „Libertate” despre Revoluția Română, regizat de Tudor Giurgiu, din 6 octombrie pe marile ecrane

După premiile obținute la Sarajevo și TIFF, filmul Libertate (r. Tudor Giurgiu), despre Revoluția Română, va intra pe marile ecrane din țară. Regizorul Tudor Giurgiu, dar și actorii din film au plecat într-un turneu de promovare prin România, unde participă la proiecții în avanpremieră și stau de vorbă cu publicul.

Turneul include opriri la Piatra Neamț, Iași, Constanța, Oradea sau Brașov, dar și premiera de gală de la București, care va avea loc la Sala Palatului pe 2 octombrie în prezența a sute de invitați. Programul complet și modalitățile de cumpărare a biletelor pentru fiecare oraș sunt disponibile online, pe transilvaniafilm.ro.

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili.

Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist. Din distribuția filmului mai fac parte Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Leonid Doni sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Continuarea AICI