Magic News

Mick Jagger - “Copiii mei nu au nevoie de 500 de milioane de dolari pentru a trăi bine”

Într-un interviu acordat publicaţiei “Wal Street Journal”, Mick Jagger a declarat că nu îşi doreşte ca drepturile asupra catalogului trupei Rolling Stones să ajungă la cei opt copii ai săi.

Copiii lui Mick Jagger vor primi moștenirea personală a tatălui lor, dar nu și drepturile asupra catalogului Rolling Stones. Rockerul în vârstă de 80 de ani a mărturisit că și-ar dori ca într-o zi catalogul trupei să fie donat în scopuri caritabile.

“Copiii mei nu au nevoie de 500 de milioane de dolari pentru a trăi”, a spus el, sugerând că cu atâţia bani “poate am putea face ceva bun în lume”. Interviul vine într-un moment în care trupa se pregăteşte să lanseze un nou album cu materiale inedited, primul lor album după 18 ani.

Artistul este încrezător că trupa va continua să câștige bani din drepturi de autor. Mai mult, el spune că este în favoarea utilizării pe termen lung a avatarurilor - ca în cazul ABBA - pentru a atrage fanii pentru turneele postume.

În ultima vreme, o serie de vedete din lumea muzicii și-au vândut înregistrările originale pentru sume colosale, printre care Sting (300 de milioane de dolari, 283 de milioane de euro), Katy Perry (225 de milioane de dolari) și Bruce Springsteen (500 de milioane de dolari).

Trupa The Rolling Stones nu a cedat momentan tentației, după cum a amintit anul trecut chitaristul Keith Richards. “Nu știu dacă suntem pregătiți să ne vindem catalogul”, a declarat el pentru CBS. Am putea să-l facem să mai dureze o vreme, să mai punem câteva lucruri în el. Singura problemă este că, atunci când îți vinzi catalogul, dai un semn de bătrânețe.

Mick Jagger are o avere personală de peste 300 de milioane de dolari, artistul având mai multe proprietăți la Londra și New York, o vilă pe insula Moustique, dar şi un castel.

Pare suficient pentru a-și răsfăța cei opt copii, pe care i-a avut cu cinci femei diferite: Karis (52 de ani), fiica sa cea mare cu Marsha Hunt; Jade (51 de ani), a cărei mamă este Bianca Jagger; Elizabeth (39 de ani), James (38 de ani), Georgia May (31 de ani) și Gabriel (25 de ani), toți copii ai modelului Jerry Hall; Lucas (24 de ani), născut din relația sa cu modelul brazilian Luciana Gimenez şi mezinul Deveraux (6 ani), pe care îl are cu fosta dansatoare Melanie Hamrick, actuala lui parteneră de viaţă. Toţi vor primi, în mod logic, peste 30 de milioane fiecare la moartea artistului.