Magic News

David Popovici şi-a donat ziua de naştere pentru cinci fraţi muzicieni - “Am reuşit”

David Popovici împlineşte 19 ani pe 15 septembrie şi are parte de unul dintre cele mai frumoase cadouri.

Campionul mondial, care şi-a donat ziua de naştere pentru un vis, a reuşit să strângă suma necesară pentru ca Andrei, Matei, Bogdan, Teodor și David, cinci fraţi crescuţi de mama, să aibă o casă a lor.

Alături de Hope and Homes for Children, al cărei ambasador este, David a strâns până acum 246.000 de mii de lei, mai mult decât targetul propus, 225.000 de mii de lei.

Mesajul lui David la începutul campaniei: “Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Și nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învățat din munca și din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult.

Andrei, Matei, Bogdan, Teodor și David sunt 5 frați crescuți doar de mamă. Un părinte, 5 copii, toți pasionați de muzică clasică.

Andrei cântă la vioară și a absolvit deja Conservatorul, Matei și Bogdan la pian, trec anul II, Teodor canto clasic și David, la chitară, amândoi în clasa a XIIa, se pregătesc tot pentru Conservator. Peste 100 de diplome, cinci tineri muzicieni, fiecare cu nevoile lui pentru a excela în ceea ce îi place și e talentat - și doar 2 mâini.

Ei toți, 5 băieți, mama, un pian, o vioară și o chitară - și un apartament care nu este al lor, în sectorul 6. Chiar dacă e puțin spațiu, se descurcă, mi-au povestit. Dar greul cel mai apăsător vine din frică, pentru că riscă în fiecare zi să fie evacuați.

Alături de Hope and Homes for Children, am spus: eu aleg să cred!

✔️ pentru 4 mâini de copii care repetau pe o claviatură improvizată, desenată pe o placă de parchet, pentru că bani nu erau pentru un pian adevărat - și el a venit abia în anul I de Conservator,

✔️ pentru fiecare zi în care o mamă mergea la facultate și la liceu să ducă prânzul copiilor ei, căci nu aveau bani de buzunar, ca ceilalți copii,

✔️ pentru fiecare rugăminte a lui Andrei, fratele cel mare, către portari și profesori, să îi lase frații să repete pe câte un pian de la liceu sau de la facultate,

✔️ pentru Matei, care își dorește un costum special de scenă pentru concerte, doar al lui, ca să nu îl mai poarte pe cel al fratelui, care îi e prea mare. Și pentru toată reziliența, pasiunea pentru muzică și puterea acestor băieți, de care nu mulți dintre noi am fost capabili, de mici copii - eu aleg să cred că îi putem ajuta, împreună.

Avem nevoie să strângem 225.000 de lei pentru ca apartamentul să devină punctul lor de stabilitate, pentru totdeauna. Pentru ca ei să se poată concentra pe ce știu să facă atât de bine, fără să se mai simtă vulnerabili și în pericol.

La final, prin tragere la sorți, David se va întâlni pentru mulțumiri personale, cu unul dintre cei care au ales să îmi spună ”La mulți ani” printr-o donație, aici. “Pentru că, de ziua mea, eu aleg să cred în Noi și în puterea noastră, ca popor, să facem și să ne facem Bine.”