Make Life Magic

5 locuri unde să ieși după o plimbare pe Calea Victoriei

Calea Victoriei, parte din evenimentului „Străzi deschise”, organizat de Primăria Capitalei, este una dintre cele mai seducătoare destinații pentru o plimbare de sfârșit de săptămână.

Pentru că toamna ne răsfață cu temperaturi de vară și seri superbe, îți propunem să iei în calcul o ieșire de weekend pe cele mai frumoase străzi din orașul tău. Pentru bucureșteni, o plimbare pe pietonala Calea Victoriei este o idee grozavă, iar dacă ți-e poftă de ceva bun, iată 5 locuri în care poți să te oprești după plimbare.

The Saint 139


Adresa Calea Victoriei 139

Spre punctul terminus din nord al bulevardului există The Saint 139 – un local aflat la parterul clădirii de apartamente premium H Victoriei 139 – monument istoric care a trecut printr-o renovare de 10 milioane de euro. The Saint este un social bar specializat în cocktailuri și în brunch, care dau foarte bine în poze.

Centrale


Adresa Piața Victoriei 122

Apărută într-unul dintre cele mai aglomerate colțuri de pe Calea Victoriei, pizzeria Centrale a ajuns rapid să facă senzație. Nu doar atât, dar mulți o recomandă drept cea mai bună din oraș. Neapărat de încercat, mai ales că poți să-ți iei și jumătăți de pizza, pe care să le combini cum vrei.

Grădina Monteoru


Adresa: Calea Victoriei 115

Grădina Monteoru se întinde sub copacii din spatele și din fața unei clădiri cu multă istorie: Casa Monteoru, care a găzduit Uniunea Scriitorilor până în urmă cu ceva ani. Grădina de vară de aici nu este doar o terasă plăcută și răcoroasă, ci și un loc unde se întâmplă multe evenimente, cum ar fi concerte de hip hop, party-uri de toate felurile, dar și târguri de haine vintage și accesorii create de artiști locali.

Artichoke Social House


Adresa  Calea Victoriei 45

La 5 minute de Cișmigiu și la doi pași de Calea Victoriei, fix lângă biserica Kretzulescu, sub porticurile blocului cu același nume, cafeneaua de aici e și un spațiu în care arta, plantele, cafeaua bună și produsele artizanale se îmbină perfect. Acest mix aparte a făcut și ca în jurul acestui loc să se strângă o comunitate mică la fel de cool, care aduce o atmosferă de Berlin.

Los Amantes


Calea Victoriei 52

Dacă se întâmplă ca vremea de afară să fie posomorâtă, poți să te retragi în interiorul colorat de la Los Amantes, un local cu specific mexican, și unde vei avea ocazia să încerci preparate care nu se regăsesc atât de des în meniurile altor restaurante din oraș. De exemplu, tacos, chimichangas sau burritos, dar și o varietate de margaritas.

Citește mai multe articole cu recomandări pentru timpul liber pe Zile și Nopți.