Magic News

#Ziua1 de repetiții pentru Festivalul Mamaia - 60

Doar câteva zile ne mai despart de ediția aniversară cu numărul 60 a festivalului de la mare care a devenit un reper cultural-turistic pentru societatea românească, iar repetițiile cu Orchestra Festivalului și unii dintre cei mai îndrăgiți soliști din România sunt în toi zilele acestea, pentru ca totul să se desfășoare la superlativ în weekendul 25-27 august în Piațeta Perla din Mamaia

Vineri, 25 august, în Piațeta Perla va începe ediția cu numărul 60 a Festivalului Mamaia, într-o revenire spectaculoasă după 11 ani de absență. Trei zile de concerte și de recitaluri ale celor mai îndrăgiți artiști din muzica ușoară românească, momente unice și premii pentru întreaga activitate desfășurată la acest festival se vor întâmpla pe scena evenimentului care îi așteaptă pe iubitorii muzicii ușoare. 


Pentru că totul trebuies să se desfășoare la înălțimea unei ediții jubiliare, muzicieni care vor performa pe scena Festivalului Mamaia s-au reunit încă de luni, 21 august, la #Ziua1 de repetiții generale. Entuziasmul a fost elementul comun de pe chipul fiecărui om care a pășit în sala de repetiții. Atât pentru artiștii care vor face parte din cele trei zile de show spectaculos, cât și pentru echipa nevăzută a festivalului, această revenire e un motiv de sărbătoare și reală bucurie, ceea ce sperăm să simtă și publicul de la mare sau din fața micilor ecrane. 


În prima zi de repetiții au evoluat cântărețe de excepție precum Carmen Trandafir, Romanița, Florentina Ciuna și Narcisa Suciu. Acestea vor cânta, printre altele, piese îndrăgite ca „Ei, și ce”, „Mociriță cu trifoi”, „Of inimioară”, sau „Da, te iubesc”. 

Un moment extrem de emoționant al celor trei zile de festival va fi apariția fraților Andreea și Xenti Runceanu, verii regretatei și iubitei Mihaela Runceanu. Aceștia pregătesc un recital de excepție, cu surprize speciale care va scrie istorie și va lumina amintirea îndrăgitei artiste plecată mult prea devreme și tragic dintre noi. 

Călin Geambașu a fost și el alături de Orchestra Festivalului în prima zi de repetiții, cu al său umor și carismă specifice. Acesta n-a venit singur. Fiul cântărețului,Viorel Geambașu, ne va demonstra că talentul și iubirea pentru muzică se transmit din generație în generație, artistul pregătind un moment special alături de junior. 

Ziua s-a încheiat în forță cu un grup de soliști talentați care, la fel ca și Festivalul Mamaia, vor reveni după ce în anii ’90 au făcut senzație pe aceeași scenă. K1 va oferi spectatorilor un recital cu unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute piese ale istoriei muzicii din România.