Magic News

Cele mai frumoase momente de la KIMARO 2023, din seara Magic Sunsets

A început KIMARO 2023, cel mai mare festival al muzicii românești. Între 11 şi 13 august, Kiss FM, Magic FM și Rock FM își unesc vocile, anul acesta pe scena din Parcarea Plaja Venus, alături de unii dintre cei mai iubiți artiști din România

Seara de vineri a fost una magică, iar #MagicSunsets a adus un line-up seducător, pe scenă urcând Cuibul, Taxi, Feli, Zdob şi Zdub cu Frații Advahov şi Voltaj. Prezentatoarea serii a fost Liana Stanciu, realizatoarea matinalului #MagicMorning.

Lumea a început ușor, ușor să se adune pe la ora 17.00 în parcarea de la Plaja Venus. Vremea a ținut cu festivalul, o zi cu mult soare încheiată cu o briză răcoroasă. 

Prima trupă care a urcat pe scenă a fost Cuibul, sosiți direct de la Chişinău. Artiştii ne-au invitat să le vizităm oraşul, cântând o melodie despre capitala lor, iar “Doina Rock’n’Roll” a răsunat, de asemenea, la Venus. Din totdeauna, am considerat că artiștii din Republica Moldova aduc în scenă un fel de sensibilitate revigorantă, un element greu de definit care dă senzația de nou, proaspăt, de limpede. Cuibul a început activitatea muzicală în ’91, cu piese instrumentale de inspirație jazz, funk și chillout. De mai bine de treizeci de ani, Cuibul demonstrează că, în anumite situații, vorbele sunt de prisos. Emoția e ceea ce contează cel mai mult, si este, de fapt, punctul de geneză al muzicii.

A urmat concertul trupei Taxi, cu un playlist cu cele mai cunoscute melodii. E greu de uitat acea nebunie frumoasă pe care Taxi, a provocat-o în 2011, cu „Cele Două Cuvinte”. Mai știți cum toată lumea fredona versurile, ca până la final, să strige în gura mare „Te iubesc!”? Melodia a starnit chiar si o campanie de promovare a vorbelor frumoase. Prin proiectul „Those Three Words”, publicul putea să înregistreze propria variantă a piesei și să o trimită celor dragi. Insa  vineri 11 august, la KIMARO, publicul nu a avut nevoie de încurajare, încât atmosfera creată de Taxi chiar merita din plin o rundă de aplauze și să răsune „cele două cuvinte”.

A urmat, cu vocea ei inconfundabilă, Feli cu un spectacol de neuitat pe scena KIMARO de la Venus, din nou cu unele dintre cele mai iubite melodii ale sale. „Creioane Colorate” a fost piesa cântată cu cel mai mult avânt de spectatori, miile de voci din public auzindu-se de departe. Toți am înțeles, la concertul lui Feli, că fiecare zi aduce un nou început de care să ne bucurăm, în special la mare, unde fiecare răsărit e parca si mai frumos!

Zdob şi Zdub si fraţii Advahov au făcut un show fabulos, iar publicul a dansat continuu, aşa cum era de aşteptat. “Sunt extratereştri oamenii aştia!! Am fost acolo si am plecat răguşită şi desculţă, dar a meritat!!!”, este unul dintre comentariile de pe Instagram. “Trenuleţul”, melodia cu care Zdob şi Zdub şi Fraţii Advahov au cucerit publicul şi topurile în anul 2022, a fost una dintre cele mai aşteptate ale serii.  


Drona care zbura deasupra mulțimii a surprins horele imense, jucate cu mult foc. Și acum, a doua zi, mă ustură călcâiele. De fiecare dată, Zdob și Zdob oferă o atmosferă unică de „împreună”. Am și făcut cunoștință cu formația înainte de concert. I-am întins mâna lui Roman, însă el a dat-o la o parte și m-a luat omenește în brațe. Așa s-a simțit și când i-am văzut din public. Ca o mare îmbrățișare veselă.


Seara Magic Sunsets s-a încheiat cu concertul Voltaj, iar publicul s-a simţit ca la 20 de ani, cântând şi dansând alături de una dintre cele mai iubite trupe româneşti. Călin Goia a intrat pe scenă debordând de energie, sărind și dansând. Publicul, ca o oglindă, a făcut la fel. Unul dinte cele mai emoţionante momente a fost acela când formaţia a interpretat cântecul “De la capăt”, o melodie scrisă acum 9 ani şi dedicată copiilor care au rămas singuri acasă, fără părinţi. Mulțimea a aprins lanternele de la telefon pentru această piesă emoționantă, formând un val mare de lumină.

“Pentru că încă sunt astfel de copii în România… Orice copil trebuie să crească alături de părinţi, să fie înconjurat de căldură sufletească, atunci el va creşte un om frumos şi liniştit”, a spus Călin Goia. Pentru aceşti copii a fost aprinsă în mod simbolic o lumină, “ca ei să ştie că nu sunt singuri şi că pot să o ia oricând de la capăt”.

Sâmbătă, 12 august, Kiss Energy este numele distracției de la KIMARO Festival iar pe scena vor urca Amuly, JO, JUNO, Puya, Vunk și Carla's Dreams.

Duminică, 13 august, sărbătoarea muzicii românești se desfășoară sub semnul Rock Nights, pe scenă urmând să evolueze Dinfier, Anton, Altar, Trooper și Celelalte Cuvinte.

Accesul la cele trei zile de festival se face cu intrare liberă. Abonamente VIP pe iabilet.ro. Cu sprijinul: Organizația de Management a Destinației Mangalia si Primăria Mangalia.