Magic News

Cele mai bune filme ale lunii iulie la cinema

Ce poate fi mai plăcut în luna lui cuptor decât un film răcoritor în sala de cinema? Când gradele din termometre devin de nesuportat prin oraș, îți recomandăm să te relaxezi cu un film bun, pentru că luna asta ai de unde alege!

Dacă nu ți-ai planificat concediul, un escape plăcut poate fi chiar o poveste captivantă care te va ajuta să te detașezi de agitația din jur. De la aventură, acțiune și până la un horror cu fiori reci ca gheața, iată un top al filmelor de neratat pe marile ecrane:

„INSIDIOUS” - 7 iulie

În Insidious: Ușa roșie, distribuția originală a francizei horror se întoarce pentru ultimul capitol din saga terifiantă a familiei Lambert. Pentru a-și înfrânge demonii odată pentru totdeauna, Josh (Patrick Wilson) și Dalton (Ty Simpkins), ajuns la facultate, trebuie să meargă mai adânc în “Lumea de dincolo” decât oricând, confruntându-se cu trecutul întunecat al familiei lor și cu o serie de demoni noi și înfricoșători care se ascund în spatele ușii roșii.

„CARBON” - 7 iulie

Filmul „Carbon”, regizat de Ion Borş, care a umplut sălile în Republica Moldova, ajunge în luna iulie și în cinematografele românești, după premiera din cadrul TIFF 2023 (Transilvania International Film Festival). Acțiunea filmului are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru, povestește istoria unui tânăr tractorist, Dima, care pornește într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața. Un film captivant şi profund, care explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea şi propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societăţii moldoveneşti.

„AFIRE” - 7 iulie

În bătaia focului a câștigat în 2023 Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Berlin și în luna iulie ajunge pe marile ecrane românești! Leon (Thomas Schubert) şi Felix (Langston Uibel) plănuiesc să-și petreacă vara în casa de vacanță a familiei lui Felix, în pădurile de pe litoralul Mării Baltice. Cei doi prieteni vor să şi lucreze, unul la cel de-al doilea roman al său, celălalt la completarea portofoliului artistic. Însă, vacanța celor doi ia o întorsătură neașteptată: casa este deja ocupată de misterioasa Nadja (Paula Beer) și iubitul ei salvamar, Devid (Enno Trebs). Emoțiile celor patru se aprind la fel ca incendiile de vegetație din jurul lor. Fericire, poftă de viață și iubire, dar și gelozii, resentimente și tensiuni. Între timp pădurile ard. Și în scurt timp, flăcările sunt acolo.

„OPPENHEIMER” - 21 iulie

Cillian Murphy, starul serialului Peaky Blinders, joacă rolul principal în filmul Oppenheimer, regizat de Christopher Nolan, o dramă biografică despre celebrul fizician. Christopher Nolan a descris noul său film biopic drept un film de groază, iar acest lucru crează o perspectivă mai mult decât interesantă, în ceea ce privește viitorul succes al filmului în cinematografe. Oppenheimer va relata povestea lui J. Robert Oppenheimer, un cunoscut om de știință care a contribuit la construirea bombei atomice, ca mai apoi să regrete acest lucru. Acest film este primul proiect în care Nolan se implică de la Tenet încoace, popularul film SF din 2020.

Continuarea AICI