Make Life Magic

Cartea lunii: „Șarmul discret al intestinului” - Giulia Enders

Bookster este platforma virtuală care aduce cărțile mai aproape de oameni și ne oferă acces la titluri de top.

Cum ai reacționa dacă în mijlocul unei petreceri, cineva ar începe să vorbească despre problemele sale... intestinale? Probabil ai simți dezgust sau jenă. Până la urmă, deschiderea acestui subiect de conversație nu este un lucru tocmai obișnuit. Dar poate că ar trebui să fie. Se pare că intestinul este unul dintre cele mai complexe și uimitoare organe pe care le avem. 

Giulia Enders s-a născut în orașul german Mannheim, iar la 17 ani a dezvoltat o boală de piele. Atunci a realizat cât de puține știe despre corpul ei și a început să citească manuale de anatomie. Schimbându-și dieta, a reușit să rezolve acea problemă, însă a rămas fascinată de faptul că intestinul reprezintă două treimi din sistemul nostru imunitar. În prezent, ea face muncă de cercetare pentru susținerea doctoratului în medicină la Institutul de Microbiologie din Frankfurt. 

În cartea „Șarmul discret al intestinului”, autoarea prezintă traseul prin corpul nostru al unei bucăți de prăjitură, pentru a ne arăta câteva lucruri pe care nici nu le credeam posibile. 

Unul dintre lucrurile uimitoare pe care le-am aflat din această carte este motivul pentru care stomacul nostru scoate acel „mârâit”. Mereu am asociat acest sunet cu senzația de foame și am crezut că anunță timpul pentru masă. Enders ne explică însă, că de fapt rezultă din procesul de golire al intestinului subțire, iar mâncatul ar putea chiar să interfereze cu digestia noastră. 

Am găsit aici și sfaturi concrete. De exemplu, că ne punem ajuta flora intestinală consumând alimente prebiotice cum ar fi: anghinarea, sparanghelul, ceapa, usturoiul sau ovăzul.  

Cartea analizează și: 

ce este de fapt intoleranța la lactoză; 

cum poate fi vindecată depresia șoriceilor; 

cum bacteriile ne pot afecta conștiința.  

Așa cum ne spune autoarea, când vine vorba de gradul de complexitate și de importanță, intestinul poate fi comparat cu creierul. Intestinul nostru gros găzduiește o lume bogată de microorganisme care sunt responsabile de bunăstarea noastră.  

„Șarmul discret al intestinului”, de Giulia Enders se găsește la Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni.

Ce este Bookster?

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 127.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.