Magic News

Cele mai bune reboot-uri de seriale din istorie

Cu toții devenim nostalgici uneori. În special după povești și personaje care ne-au marcat într-un fel sau altul copilăria sau adolescența și care și-au lăsat amprenta asupra a cine suntem astăzi. Reboot-ul nu este o strategie nouă. Hollywood s-a bazat pe povești reciclate de zeci de ani.

De la lansarea din 1954, „Godzilla” a fost relansat de peste 30 de ori, conform Empire, cel mai recent fiind „Godzilla vs. Kong” în 2021. Și alte francize urmează exemplul – „Star Wars”, de exemplu, are nouă filme și zeci de spin-off-uri. În ultima perioadă, reboot-urile TV au apărut peste tot. Mai ales pe platformele de streaming. Numai în acest an, show-uri populare precum „Frasier”, „That ’70s Show”, „Night Court” și „Scooby Doo” vor fi readuse la viață într-un mod diferit.

Reboot-urile sunt ca absolvenții de liceu care se întorc după zeci de ani pe holurile clădirii pentru a simți din nou trecutul și a merge apoi mai departe. Nu mai e totul la fel, dar te bucuri să fii acolo. Așadar prieteni, nostalgia încă vinde și nu putem decât să ne bucurăm. Haideți să vedem care sunt serialele noastre preferate care au avut parte de o revenire de succes chiar și după zeci de ani:

„Gilmore Girls: A Year in the Life” (2016)

În 2016, când Netflix a repornit unul dintre serialele noastre preferate, „Gilmore Girls”, toate fanele seriei originale au fost nerăbdătoare să ia parte la o nouă poveste a celebrului show cu care au crescut. Îți vor plăcea personajele. Și veți fi încântați să vedeți cum a evoluat Stars Hollow în aproape un deceniu în afara ecranului, dacă nu ai făcut-o deja.

„Arrested Development” (2013)

În primele trei sezoane, „Arrested Development” a primit laude ca fiind „cel mai amuzant show TV”, potrivit Forbes. A câștigat mai multe premii Emmy, Globuri de Aur și altele. În ciuda recenziilor pozitive din partea criticilor, după trei sezoane „Arrested Development” a avut audiențe în scădere și recenzii slabe ale publicului. A fost anulat în 2006. Șapte ani mai târziu, în 2013, Netflix a repornit „Arrested Development”. Dacă seria premiată anterior a avut de suferit puteți decide doar voi. În 2018, tot Netflix a mai dat o șansă „Arrested Development” și sitcom-ul a fost readus în fața unei noi generații de fani.

„Doctor Who” (1963-1989) și „Doctor Who” (2005-)

„Doctor Who” este cel mai longeviv serial SF din istoria televiziunii și unul dintre cele mai bune rebooturi TV din toate timpurile, în cel mai pur sens al cuvântului, pentru că a reușit să transforme o glumă din cultura pop într-un gigant al culturii pop. După 26 de sezoane glorioase, serialul și-a urmat în sfârșit cursul în 1989. O încercare destul de vagă de a-l reînvia în anii 90 a eșuat teribil, dar în 2005, Russell T Davies a relansat cu succes serialul cu Christopher Eccleston și Billie Piper ca principalii principali. Povestea senzațională a unui călător nemuritor prin timp și spațiu, noul Who onorează mitologia la fel de mult pe cât o provoacă.

Continuarea AICI