Magic News

Trooping the Colour - Parada de la Londra pentru aniversarea Regelui Charles al III-lea

Weekend-ul acesta a avut loc la Londra tardiţionala paradă Trooping the Colour, sărbătoare care a marcat ziua de naştere a Regelui Chareles al III-lea.

Suveranul britanic este născut pe 14 noiembrie, însă acum şi-a sărbătorit ziua - în mod oficial şi public - pentru prima dată de când a urcat pe tron. Peste 1400 de soldaţi, 200 de cai şi 400 de muzicieni au defilat pe străzile Londrei.

Începând din secolul al XVIII-lea, regii şi reginele din Marea Britanie şi-au sărbătorit zilele de naştere de două ori, vara, fiind sezonul în care au loc aniversările publice pline de fast.

Regele Charles şi-a făcut apariţia călare şi s-a alăturat soldaţilor care au defilat, fiind pentru prima data din 1986 când un monarh participă la ceremonia aniversară pe cal. El a fost însoţit de fiul lui, Prinţul William, în calitatea sa de colonel al gărzilor galeze.

La paradă au asistat de asemenea, Regina Camilla şi Kate Middleton, care au mers în aceeaşi caleaşcă. Prinţesa de Wales a ales pentru aceasta ocazie o ţinută verde semnată Andrew Gn, un designer din Singapore, accesorizată cu o pălărie Philip Treacy.

Cei trei nepoţi ai Regelui Charles, Prinţul George, Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis au asistat, de asemenea, la ceremonie, iar Prinţul Louis a fost, la fel ca anul trecut, entuziasmat de tot ce a văzut.

Parada a inclus şi un show aviatic, 70 de aeronave survolând The Mall şi Palatul Buckingham. Sărbătoarea a culminat cu un spectacol de culoare lansat de piloţii RAF în culorile drapelului naţional, roşu, alb şi albastru.