Magic News

Rochiile-poveste create de Stephan Pelger au fost purtate de femei celebre din România

Andreea Raicu, Laura Cosoi, Sonia Argint Ionescu sau Ileana Badiu sunt doar câteva dintre femeile care au strălucit în creaţiile lui Stephan Pelger, un designer non-conformist, ale cărui creații au cucerit prin eleganță şi feminitate.

Stephan Pelger a murit astăzi, 8 iunie, la vârsta de 44 de ani, el confruntându-se de mult timp cu insomnia şi depresia.

În urma lui, rămân multe creaţii uimitoare, semnate de un adevărat artist, unul dintre cei mai talentaţi designeri ai generaţiei lui. “Eu de la 2 ani nu fac altceva decât să desenez, să pictez, iar de la bunica am învățat să cos. Părinții mei au recunoscut acest lucru, mama fiind artistă, muzician, mai exact, iar tata, episcop la Biserica Neagră, m-au susținut și m-au promovat în acest domeniu.”, spunea el.

Andreea Raicu și Stephan Pelger au lansat colecția-capsulă de rochii “Le Rouge, Le Blanc et Le Noir” ce combina stilul curat al Andreei și talentul indiscutabil al lui Stephan.

În 2017, Laura Cosoi a colaborat cu Stephan pentru lansarea unei noi colecţii din linia Basic by Stephan Pelger, inspirată de ea.

 "Sunt pur si simplu indragostita de modul in care Stephan intelege arta de a crea noi modele, de vraja pe care o tese in fiecare tinuta imaginata.Eu apreciez la Stephan Pelger grija pentru fiecare detaliu si atmosfera – daca pot spune asa – pe care o transmite fiecare creatie. Nu vorbim despre o rochie, ci despre o poveste, nici despre o pereche de pantaloni, ci despre o atitudine.”, scria Laura.

“Cand port o tinuta creata de el am impresia ca a privit in interiorul meu si a surprins lucruri de care, uneori, poate nici nu sunt intru totul constienta. De asta ma simt in largul meu in fiecare creatie a sa.”, spunea ea.

La Festival de Cannes, în 2017, Laura a ales să poarte o rochie din organza pictată manual cu mici pelicule de cristal. “A fost special creată pentru acest moment si îmi pare o adevărată operă de arta. Îţi mulţumesc, scumpul meu prieten, Stephan Pelger. Mă copleşeste talentul tău.”

Vedetele prezente la petrecerile VIVA! au purtat de multe ori creaţii semnate de designerul Stephan Pelger care a realizat o serie de ţinute strălucitoare şi feminine, special pentru această ocazie.

Stephan Pelger a impresionat, de asemenea, la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, unde şi-a prezentat colecţiile în mai multe rânduri. În 2012, “Iconirony”, colecţia semnată de Stephan Pelger încheia cu succes evenimentul.

“Sunt încântat de faptul ca cele mai importante reviste şi bloguri de modă au publicat deja colecţia, iar diverse modele de piele din colecţia "Iconirony" au devenit must-have-urile sezonului", declara Stephan Pelger.