Make Life Magic

„Nu mă simt mamă singură, ci mamă independentă”

Citește o poveste care ar putea fi a mea sau a oricărei femei care decide să iasă dintr-o căsnicie dulce-amară.

Elena. Mamă singură. 43 de ani, 2 copii. Tocmai ce a ieșit din căsnicia ei, pe care o descria drept o dulceață de cireșe amare.

I-a luat 4 ani să facă pasul ăsta. A costat-o terapie de cuplu, terapie individuală, constelații, copil interior, tehnici de feminitate, respirații, băi în gheață ca să tacă Dumnezului odată mintea și să ajungă la liniște, lumină și bunătate. A costat-o un business cu care el nu era de acord.

Totul are un preț. Și, uneori, libertatea poate să coste bani, sănătate sau expresie de sine. Ori toate la un loc.

A rămas, în schimb, cu o altă linie de business, cu copiii, cu casa (după ce a plătit sultă) și cu eticheta de „divorțată”. Dar nu aici se identifică ea. S-a gândit, într-o seară, de ce și-ar zice că e mamă singură? Oare acest termen de singurătate nu ar atrage în spațiul ei milă și un sentiment de gol, de neputință? Ea nu se simte goală și neputincioasă. Se simte liberă și în putere să-și conducă viața aliniată cu misiunea ei. Ca o amazoană. Ca Împărăteasa Elena. Și, cu toate că până își restructurează business-ul complet, banii ajung doar pentru nevoi, nu și pentru dorințe, simte că a luat una dintre cele mai bune decizii din viața ei

Cum arată viața ideală pentru Elena

Visul ei este să lucreze de oriunde din lume și să călătorească cu copiii ei cel puțin 4 luni pe an. Să aibă un business prin care să îi conducă pe oameni către măreția lor, să meargă în retreat-uri spirituale, să aibă prieteni care nu vorbesc din rană, ci din vindecare, să mănânce bun și sănătos, să se îmbrace pe măsura valorii ei, să aibă o casă cochetă, cu o curte mică și pergolă de glicină. Să-și publice cărțile. Să nu depindă de nimeni.

Pentru asta, nu are cum să-și pună eticheta de „singură”. Sigur că singură își duce mașina la revizie. Sigur că singură își duce copiii la școală. Sigur că singură se culcă seara, cu gândul la cum să le conțină emoțiile copiilor când tatăl lor nu vrea să-și petreacă weekend-urile sau sărbătorile cu ei. Sigur că singură își hrănește și își crește spațiul sacru al inimii ca să conțină orice emoție ar veni. Sigur că singură își vede de drumul autocunoașterii și, mamă- mamă!, câte conștientizări are. Câte oglinzi!

Drumul spre curaj începe cu propriile frici

Trăiește cu ideea că momentan nu are timp de o altă relație. Acum prioritatea sunt copiii și business-ul. Și oricât ar lucra cu ea, nu scapă de frica să nu mai dea de un alt bărbat ca fostul soț. Așa că face cursuri de autocunoaștere și de dezvoltare personală și lucrează să crească ea însăși atât de mult emoțional și spiritual încât să atragă pe cineva la un alt standard. Ce-o mai însemna și asta? Cineva care să o vadă, să fie alături de ea când e pe scenă, când lansează o carte, când are o emisiune. Cineva cu adevărat curios despre lumea ei și interesat de cum să conserve cât mai intactă această lume autentică. A auzit că s-ar numi bărbat „conștient” acest tip de bărbat. Opusul lui Peter Pan.

Dar n-are timp de povești. Și-a pus pe hârtie obiectivele pe 5 ani, pe 3 ani și pe 1 an. Și-a ales din ce va face bani și câți, care sunt acțiunile care o duc acolo, cât din profit reinvestește, și-a luat cel mai bun avocat care să-i facă contracte care să o protejeze, și-a luat alături de ea oameni specializați și nișați pe identitate de brand, PR, site, ad-uri, vânzări. Nu mai pune nicio poveste peste nimic, nu mai proiectează frica de eșec, frica de succes, îndoieli, nu-și mai spune că e într-un anumit fel sau altul. Nu-și plânge de milă când îi e greu, când e târziu și copiii adorm pe canapea în timp ce ea scrie, nu-și spune că e într-un fel sau altul pentru că nu a reușit ceva. Scoate poveștile din capul ei și apoi tot ce rămâne e acțiunea. Click click. Cum a învățat la un curs ontologic. 

Tot ce-și propune este să fie autentică și integră în drumul spre împlinirea visului ei. Și nimic nu o oprește.

A ales, pe lângă business, să contribuie voluntar și să fie lider în programe de dezvoltare personală. Plus să practice activismul social în educație ca să schimbe sistemul de educație din România.

Nu are cum să fie singură ca să facă toate astea. Are oameni alături de ea, are ghizi, mentori, susținere divină, îi are alături de ea pe copiii ei, cei mai mari susținători. Cei care o iubesc necondiționat și se uită la ea ca la soare.

N-ar avea cum să-și stingă lumina. Le-ar stinge-o și lor. Și multor altora.

Ea este Elena. Mamă independentă. Mamă autonomă. 43 de ani. 2 copii. Tocmai ce rescrie drumul femeilor care au curaj să iasă din relații disfuncționale. Le ghidează pe femei să își facă un business și să câștige bani, astfel încât să lucreze 6 luni pe an și în restul timpului să călătorească în lume și să fie fericite alături de copiii lor, de familie, de echipa lor și de bărbații care văd în ele, mai ales, măreția.   

Foto: Pixabay