Magic News

Cine este Elena Reygadas, aleasă “cea mai bună bucătăreasă din lume” în anul 2023

“Cea mai bună bucătăreasă din lume” vine din Mexic şi se numeşte Elena Reygadas. Proprietara restaurantului Rosetta se află pe prima poziţie în topul World’s 50 Best Restaurants.

În vârstă de 46 de ani, Elena reinterpretează bucătăria tradiţională mexicană, promovând un meniu local şi sezonier, care are la bază ingrediente ce provin de la producătorii locali.

“Este o onoare să acordăm premiul The World’s Best Female Chef în acest an Elenei Reygadas, un bucătar care deschide calea pentru generațiile viitoare de femei lideri din Mexic și nu numai”, a declarat William Drew, directorul organizației World’s 50 Best Restaurants. “

Prin susținerea mâncărurilor tradiționale și a biodiversității indigene, Reygadas promovează viitorul gastronomiei mexicane și suntem mândri să îi susținem misiunea cu acest premiu prestigios.”

Născută în familie numeroasă, Elena Reygadas a învățat să gătească din copilărie și apoi a studiat literatura engleză la Universitatea Națională Autonomă din Mexic. Ea nu s-a oprit niciodată din gătit și a lucrat în restaurante pe tot parcursul studiilor, pentru a deveni bucătar la sfârșitul cursului universitar. Înainte de a-și deschide propriul restaurant, a stat patru ani la Londra, unde a lucrat sub îndrumarea bucătarului italian Giorgio Locatelli.

Elena Reygadas și-a creat un nume, în special datorită pastelor făcute manual, cum ar fi tortellini hoja santa (ardei mexican). În meniul sau se regăseşte pipianul (sos făcut din piure de legume care ar avea origini în bucătăria aztecă și mayașă) cu fistic, tacos romeritos și tamalul de porumb, servit cu smântână afumată caldă.

Este al treilea an când titlul ajunge în America Latină după ce în 2022 a câştigat Leonor Espinsoa din Columbia, iar în 2021, Pia Leon, din Peru.