Magic News

Au început filmările la “Moromeţii 3”

La 35 de ani distanţă de la lansarea primei părţi, regizorul Stere Gulea a început filmările la “Moromeţii 3”, film în care rolul lui Ilie Moromete va fi jucat de Horaţiu Mălăele.

Primele două părţi au avut la bază romanul lui Marin Preda iar cea de-a treia se bazează pe un scenariu scris de Stere Gulea. Filmările vor avea loc în Talpa, judeţul Teleorman, la distanţă mica de Siliştea-Gumeşti, satul natal al lui Marin Preda, dar și la Sinaia, București, Golești și în mai multe sate din jurul capitalei. Casa Moromeților, din satul Talpa, este aceeași în care au avut loc filmările din vara anului 1985, dar și cele din 2017.

În rolurile principale îi vom vedea pe Alex Călin (Niculae Moromete), Horațiu Mălaele (Ilie Moromete), Mara Bugarin, Olimpia Melinte, Iulian Postelnicu, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Oana Pellea, Toma Cuzin, Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer, Dorina Chiriac, Ana Ciontea, Cătălin Herlo, Aida Economu.

„Moromeții 3” va continua povestea lui Niculae, fiul cel mic al lui Moromete, care în anii ’50 este un tânăr scriitor apreciat, pus în faţa unei dileme: dacă e parte din sistem va fi răsplătit, dar dacă nu, poate plăti cu libertatea și va fi tras pe linie moartă.

“Moromeţii 3” va fi lansat în cinematografe în toamna anului 2024.