Magic News

Urmează weekendul de deschidere a programului Timişoara - Capitală Culturală Europeană 2023

Timişoara este unul dintre cele trei oraşe care deţin titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023, iar în weekend-ul 17-19 februarie va avea loc marea deschidere.

Programul va include o serie de spectacole, vernisaje și evenimente în tot orașul, precum și intervenții în spațiul public, susţinute de către artiști locali, naționali și internaționali. Toate acestea sunt menite să pună în lumină atât moștenirea distinctă multiculturală, cât și deschiderea către temele importante ale momentului.

Festivitățile vor include un program complet de activități culturale, concerte, teatru, expoziții, ateliere deschise, dispersate în tot orașul – un set de acțiuni care implică multipli operatori culturali locali și multiple noduri urbane – în spiritul co-creației.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii este programat un spectacol aer liber, pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock şi tradiţională reinterpretată sunt completate de spectacolul de acrobaţii aeriene Muaré Experience şi de un spectacol video grandios, scrie News.ro. 

Spectacolele „Păpuşi gigant în cartier” readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, şi pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17:00.

În zilele de 17, 18 şi 19 februarie, între orele 10.00 şi 17.00, va avea loc XR Show Spotlight Heritage Timişoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timişoara), care includ demonstraţii de fizică şi experimente de chimie.

Pe data de 18 februarie, vor fi organizate vizite ghidate, jocuri şi ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum şi la Staţia de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Şerban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13.00, are loc proiecţia animaţiei pentru copii „Manou, aventuri în zbor”, iar pe 19 februarie, de la aceeaşi oră, „Aventurile lui Pil”.

“Pepiniera. 1306 plante pentru Timişoara” invită vizitatorii mari şi mici să observe oraşul dintr-o perspectivă nouă, de la înălţimea schelei pline de vegetaţie care se înalţă în Piaţa Victoriei.

Pe 19 februarie, începând cu ora 14.00, cei interesaţi se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii :Clădiri şi poveşti în Cartierul Fabric”.