Magic News

O explozie solară la Sala Palatului!

Bosquito a oferit o seară completă celor care au ales să-și petreacă Valentine’s Day la Sala Palatului și să sărbătorească cei 23 de ani de activitate muzicală a trupei.

Dacă unii preferă o cină în oraș, un trandafir pentru iubită sau soție, o plimbare sau pur și simplu o seară liniștită în doi, o mulțime de cupluri au ales seara trecută să petreacă sărbătoarea iubirii la Sala Palatului. Aceștia și-au trăit strângerea de mână, îmbrățișarea sau sărutul într-un show cu muzică live, hituri, o formulă completă de instrumentiști pentru Bosquito, un show memorabil de lumini și multă voie bună.

Mii de oameni au ajuns seara trecută la Sala Palatului, unde Bosquito a oferitun concert pe care greu îl vom putea uita. Cu toții știm și fredonăm piesele lor atunci când le auzim. Aseară, Radu Almășan și colegii săi din formație le-au oferit celor care au venit o selecție de peste 20 de piese din întreaga discografie a trupei.

A fost imposibil de stat jos pe hiturile Bosquito precum „Hopa hopa”, „Pepita” sau „Bosquito”. Iar muzicienii de pe scenă au făcut tot ce a ținut de ei pentru ca spectatorii să nu se abțină de la distracție. Așa că nu a durat mult până când Sala Palatului a devenit un ring de dans al ritmurilor latino.

Unul dintre elementele care au făcut seara cu adevărat specială a fost show-ul de lumini. Daniel Klinger, omul care stă meticulos în spatele consolei și are grijă ca fiecare detaliu să iasă exemplar, ne dovedește încă o dată că un concert poate fi perfect completat de un show de lumini grandios. Sala Palatului s-a umplut, noaptea trecută, de lumină și culoare, asta pentru că Daniel Klinger folosește lumina de așa manieră încât să „picteze” orice suprafață din spațiul de concert – fie că vorbim de scenă, pereți, fundalul Salii Palatului sau tavanul.

Muzica trupei Bosquito conține în varianta ei de studio pasaje de viori și instrumente cu coarde sau partide de suflători. Uneori, însă, limitările logistice nu permit unui muzician să plece în formulă completă peste tot unde călătorește, iar concertele prezintă o formulă muzicală adaptată. Nu a fost și cazul celor de la Bosquito, seara trecută, pentru că ei au venit in formulă instrumentală completă.

Bosquito au ales să nu își încheie setlist-ul cu un hit, ci cu o piesă de pe cel mai recent album de studio lansat de ei. De pe discul „Sus”, aceștia au cântat „Deșert”, piesa despre care Radu Almășan, solistul trupei, a mărturisit că e track-ul la care ține cel mai mult de pe întreg albumul. Deși asta e piesa cu care formația și-a încheiat setlist-ul, cererea publicului a fost prea mare pentru a nu reveni la un bis în care au cântat „Explozie solară” și „Întuneric în culori”.

Cu sau fără o pereche alături, e limpede că oamenii care au ales să fie în seara de 14 februarie la Sala Palatului alături de Bosquito au plecat cu amintiri de neuitat. Trupa a sărbătorit 23 de ani de activitate și a ținut să anunțe încă din timpul concertului de aseară că ne dau din nou întâlnire anul viitor pe 14 februarie, tot la Sala Palatului din București.