Magic News

Timişoara - Capitală Culturală Europeană în 2023, una dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale anului

Timişoara este una dintre cele trei Capitale ale Culturii Europene din anul 2023 şi devine astfel una dintre cele mai interesante destinaţii ale acestui an.

The Independent a recomandat Timişoara drept una dintre destinaţiile perfecte pentru un city break din 2023.

Timișoara este al treilea cel mai mare oraș din România şi va organiza un program complet de evenimente culturale sub deviza „Shine your light! Light up your city!”, pe care orașul îl descrie ca „o invitație de a ne îmbarca împreună într-o călătorie prin spații luminoase și întunecoase, un proces lung și adesea laborios de schimbare și dezvoltare personală spre o sensibilitate colectivă”.

Expoziții de artă, târguri de cărți și obiecte vintage, instalații și concerte de muzică clasică sunt toate pe agenda culturală.

În afara ofertei sale artistice, The Independent aminteşte că Timișoara te cucereşte cu mulțimea de clădiri baroce și arhitectură Seccesion care împodobesc piațetele istorice care se cer a fi descoperite.

În primăvară și vară, la Timişoara vor fi organizate festivaluri muzicale de anvergură, inclusiv Festivalul Muzical Timișoara (concerte de muzică clasică și operă), JazzTM (jazz) și Plai (muzică din întreaga lume).

Nu mai puţin de 1500 de evenimente, câte 30 pe săptămână, vor avea loc la Timişoara pe parcursul anului 2023, printre care un concert al Orchestrei Naţionale a Franţei sau o expoziţie Constantin Brâncuşi.

Timişoara împarte titlul de Capitală Culturală Europeană cu oraşele Elefsina din Grecia și Veszprem din Ungaria.

Pentru mai multe informații, consultați timisoara2023.eu.