Make Life Magic

Claudia Buneci: „Fiecare dintre noi are bagheta magică pentru încetinit timpul”

Despre conceptul de „slow ageing” sau cum să îmbătrânim frumos.

Claudia Buneci, health coach și consilier de echilibru hormonal, vorbește despre principiile care ne ajută să îmbătrânim frumos. Chiar dacă nu putem opri timpul în loc, stilul nostru de viață influențează felul în care semnele sale își pun amprenta asupra fizicului și psihicului nostru. Trecerea timpului vine cu sentimente dulci-amărui, descoperă cum să te concentrezi pe părțile bune!

Am discutat cu Claudia despre primul moment în care am simțit, fiecare dintre noi, că îmbătrânim și am ajuns la concluzia că a doua tinerețe este tot o tinerețe, dar mai matură. În jurul vârstei de 40 de ani, femeile au un moment de trezire. „E un moment care te poate zgudui dintr-o perspectivă pe care n-ai vrea-o în viața ta, când realizezi că lucrurile nu mai merg ca înainte. Nu mai înțelegi ce se întâmplă cu tine, nu mai reușești să slăbești ca înainte, nu mai ai energie sau dorință sexuală. Corpul nu mai are aceleași resurse și nu se mai poate revitaliza singur, are nevoie să dăm înapoi către noi”, explică Claudia. Vitalitatea se produce de la sine, dar într-o măsură mai mică și e momentul să avem mai multă grijă de noi. Descoperim că lucrurile sunt legate între ele, ne înțelegem mai bine pe noi însene. Un stil de viață echilibrat și adaptat nevoilor noastre reale vine la pachet cu mai multă mai multă poftă de viață. 

Află cum să mănânci după 40 de ani, când rata metabolică scade, cum să-ți asculți corpul și cum să gestionezi stresul. Asumarea e secretul trecerii de la tinerețe la maturitate, iar asumarea înseamnă să înțelegi ce se întâmplă în corpul și în mintea ta. Este un proces prin care, dacă trecem conștient, ne vom simți mult mai bine.

Pașii mici, blândețea și răbdarea sunt cheile.

De asemenea, un secret pe care Claudia l-a dezvăluit este să ne permitem să devenim mai selective: „E momentul să triem cu mai multă atenție activitățile pe care le facem, oamenii cu care interacționăm, hrana pe care o mâncăm: avem nevoie să ne așternem un „pat” pufos, în măsura în care se poate”. 

Magic People: Claudia Buneci. Despre „Slow Ageing”

Make Life Magic, 00:41:16

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Foto: Roxana Neacșu