Make Life Magic

Styling-ul personal: un „răsfăț” rezervat în exclusivitate vedetelor?

Te-ai gândit vreodată câte haine din șifonier porți, de fapt, și cum ai putea învăța să nu mai cumperi lucruri inutile?

Imaginează-te dimineața, înainte de a pleca la serviciu, în fața dulapului, încercând să îți alegi ținuta pentru o nouă zi. Dacă nu ai simțit frustrare, dezamăgire sau tristețe când ai făcut exercițiul ăsta, ești o norocoasă. Din păcate, multe dintre femei întâmpină greutăți când doresc să își combine piesele vestimentare pe care le au în garderobă (fie ele multe sau puține), astfel încât să le avantajeze tipul de corp, să le pună în valoare atuurile și să le facă să se simtă bine în pielea lor. Iar aici intervine stilistul personal.

Auzim cel mai des despre ținute gândite de stiliști în cazul unor evenimente de gală, premiere de film sau ședințe foto. Însă este, oare, styling-ul personal un serviciu rezervat doar pentru celebrități sau poate apela oricine la el?

Ce face, mai exact, un stilist personal?

Contrar credinței populare, serviciile de styling personal nu se adresează exclusiv vedetelor sau persoanelor cu notorietate. Cu siguranță, un stilist poate să se ocupe de ținuta de gală a unei actrițe care pășește pe covorul roșu sau de costumele purtate de un cântăreț într-un videoclip, însă aceasta este doar o mică parte din jobul său.

Stilistul personal ajută orice femeie care își dorește să își construiască o garderobă capsulă, structurată pe combinații bine gândite, astfel încât fiecare piesă care deja există în dulapul lor sau pe care o achiziționează ulterior să își găsească locul perfect. Dacă te gândești la garderoba ta ca la un puzzle, află că un stilist poate veni să pună toate piesele la locul potrivit și poate completa „jocul” cu ceea ce își dă seama ochiul său antrenat că lipsește.

Cum te poate ajuta un stilist personal?

Cu ajutorul unui stilist, orice femeie poate avea parte de o sesiune de detox a garderobei, un exercițiu prin care să își descopere stilul personal (în funcție de culori, forme, calități și defecte) sau un tur de shopping asistat prin magazine.

Iar pe termen mediu și lung, să apelezi la un astfel de serviciu îți poate chiar reduce din cheltuieli: nu vei mai da banii pe piese vestimentare achiziționate din impuls, care sfârșesc prin a fi nepurtate, nu vei mai cumpăra haine care pur și simplu nu se potrivesc cu cele deja existente în garderoba ta, deci neutilizabile în outfit-uri, și vei valorifica mult mai mult piesele alese împreună cu stilistul tău, pentru că el le va integra în ținute încă dinainte să ajungi la casă să le cumperi.

Investește în tine!

Știi cum e atunci când ai „a good hair day”? Cât de bine te face să te simți faptul că arăți minunat și cât de multă încredere în tine poate să îți dea sentimentul ăsta? Ei bine, ținutele pe care le porți, dacă îți avantajează tipul de corp și îți scot în evidență personalitatea, te pot face să te simți așa în fiecare zi! Adevărul este că hainele pe care le purtăm comunică foarte multe despre noi, fie că ne dăm seama de asta, fie că nu. Însă, dacă devenim conștiente de această stare de fapt, putem să și controlăm mesajul și impresia pe care le transmitem celorlalți. Și cum poți avea mai bine grijă de tine și de imaginea ta decât să îți oferi ție însăți un „răsfăț” sub forma unei sesiuni de styling personal?

Magic People: Ioana Ginghină

Make Life Magic, 00:37:30

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Magic People: Irina Chițu. Despre cum să organizezi banii casei și să profiți de dobânda cumulată pe care ți-o pot aduce economiile.

Make Life Magic, 00:49:58

Foto: Pexels