Magic News

Portretul unei fetiţe din Maramureş a ajuns cea mai premiată fotografie din lume

Cea mai apreciată fotografie din lume o are în prim-plan pe o fetiţă din Maramureş care a fost fotografiată de artistul Kerekes István din Târgu Mureș.

Yelena, fetița surprinsă pe prispa unei case din Maramureș, în 2009, i-a adus fotografului nu mai puţin de 600 de premii interaționale în 58 de țări, acesta fiind deținătorul unui recordul mondial pentru cea mai apreciată fotografie portret de până acum. De atunci nici un alt fotograf nu a mai reușit această preformanță.


„Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, scrie pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului care are loc la Oradea.

„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, a povestit fotograful cum a ajuns să realizeze această fotografie minunată.

Portretul i-a adus 600 de premii si titlul de record mondial pentru cea mai premiată fotografie din lume.

“Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea şi a reda un lucru inedit şi a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmaşii noştri. Totodată, înseamnă să le arăt celorlalţi minunile din jurul nostru, dar şi să scot în evidenţă greutăţile şi luptele care fac parte din viaţa noastră. A surprinde magia momentului şi a-l face nemuritor - acesta este scopul creaţiilor mele", a declarat artistul fotograf, potrivit Agerpres.

Yelena și încă 71 de lucrări ale artistului care e stabilit în Ungaria, unde lucrează ca profesor de educaţie fizică, sunt zilele acestea expuse la o galerie din Oradea.