Magic News

Bono a lansat autobiografia “Surrander”. Este o scrisoare de iubire pentru soţia lui, Alison, care îi este alături de 40 de ani

Bono, liderul trupei U2, a lansat autobiografia “Surrander”, o carte la care lucrează de câţiva ani şi în care povesteşte parcursul de la copilăria petrecută la Dublin până la performanţa pe marile scene ale lumii.

Bono, liderul trupei U2, a lansat autobiografia “Surrander”, o carte la care lucrează de câţiva ani şi în care povesteşte parcursul de la copilăria petrecută la Dublin până la performanţa pe marile scene ale lumii.

Artistul îşi spune povestea vieţii, dezvăluind lucruri neştiute până acum pe parcursul celor 40 de capitole, fiecare având titlul uneia dintre superbele melodii ale trupei U2. Subtitlul cărţii care conţine şi 40 de desene ale lui Bono este “40 Songs, One Story” (40 de cântece, o singură poveste).

Bono îşi promovează lucrarea sa printr-un turneu literar intitulat "Stories of Surrender" la New York, săptămâna aceasta, apoi la Chicago, Londra Berlin, Paris, Madrid şi la Dublin.

Paul David Hewson s-a născut în anul 1960 în Irlanda şi a primit numele de Bono de la un bun prieten al lui. A crescut într-o suburbia a Dublinului, iar la 14 ani avea să rămână fără mamă, care a murit din cauza unui anevrism cerebral. Pentru adolescent a urmat o perioadă dificilă presărată cu multe certuri cu tatăl şi fratele lui, care l-a inspirat să compună cântece precum „Iris (Hold Me Close)” sau „I Will Follow”. La 41 de ani, Bono şi-a pierdut şi tatăl, moment în care a scris „Sometimes You Can’t Make It on Your Own”. De 45 de ani, Bono cântă cu U2, iar de 40 de ani este căsătorit cu Alison, împreună cu care are 4 copii, fiind astfel unul dintre artiştii cu o carieră şi o viaţa personală foarte stabile.

Pentru soţia lui, Ali, a scris celebrul hit „With or Without You”, care este şi titlul celui de-al 16-lea capitol al cărţii. “Surrander” este, de fapt, o declaraţie de iubire pentru soţia lui, după cum a dezvăluit Bono:


„Am scris cartea pentru a explica familiei mele ce am făcut cu viaţa lor pentru că ei mi-au permis să plec în turnee cu U2 sau să fac lobby în Congresul american. Ali mi-a oferit aceste şanse şi mi-a ţinut locul acasă. Aşa că nu scriu o autobiografie rock’n’roll şi nici una a unui activist, este de fapt o scrisoare de iubire pentru soţia mea.”

Iar Bono şi U2 fac istorie în muzică, având 14 albume de studio şi 22 de Premii Grammy. Povestea trupei a început în anul 1976, când Bono a răspuns anunţului publicat de colegul lui Larry Mullen jr, care voia să facă o trupă rock. Li s-au alăturat David Howell Evans (the Edge), Dick Evans (care a părăsit trupa) si Adam Clayton. Primul nume al trupei a fost Feedback, care avea să fie schimbat în U2.

“Muzica U2 nu a fost niciodată cu adevărat rock and roll”, scrie muzicianul în cartea sa, ci "sub învelişul său contemporan, este operă, muzică grozavă şi emoţii puternice eliberate în muzica pop de zi cu zi”.

 Artistul a colaborat cu artişti celebri, de la Frank Sinatra, Johnny Cash, Willie Nelson, Luciano Pavarotti, la Bob Dylan, BB King, Bruce Springsteen, Tony Bennett, Mary J. Blige, The Corrs sau Wyclef Jean. 

De-a lungul anilor, Bono a devenit unul dintre cei mai importanţi fitropi şi activisti. În luna mai a cântat într-o staţie de metrou din Kiev, susţinând lupta pentru libertate a Ucrainei.